Zeleninové rizoto s tempehom
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
350 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
190 g |
|
500 g uvarená |
|
|
|
|
|
|
|
Navrch: | |
100 g |
|
50 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cuketu, tekvicu hokkaido a maslovú tekvicu. Ochutíme soľou, korením karí a podlejeme troškou vody. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
- 2
K mäkkej zelenine pridáme nakrájaný tempeh a ešte spolu všetko podusíme cca 2–3 minúty na miernom ohni.
- 3
Do takto pripraveného základu primiešame uvarenú ryžu. Pri podávaní navrch nastrúhame údené tofu, ozdobíme tekvicovými semienkami a môžeme pokvapkať tekvicovým olejom.
Tiež zeleninové rizoto:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu