Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto s tempehom

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020
Zeleninové rizoto s tempehom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
350 g
200 g
150 g
150 g
190 g
500 g uvarená
Navrch:
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cuketu, tekvicu hokkaido a maslovú tekvicu. Ochutíme soľou, korením karí a podlejeme troškou vody. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.

  2. 2

    K mäkkej zelenine pridáme nakrájaný tempeh a ešte spolu všetko podusíme cca 2–3 minúty na miernom ohni.

  3. 3

    Do takto pripraveného základu primiešame uvarenú ryžu. Pri podávaní navrch nastrúhame údené tofu, ozdobíme tekvicovými semienkami a môžeme pokvapkať tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Pěkný vegetariánský receptík. Vyzkouším s uzeným tempehem, přijde mi chuťově výraznější.