Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Pečené bandurky so zeleninou fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 28. októbra 2019
Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept)
Foto: frezia68

Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo :-))). Nehľadajte recept, len inšpiráciu a trocha zábavy.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Podľa počtu stravníkov pripravím potrebné, očistím a nakrájam na kolieska, hranolky... ako sa komu ráči. Čím tenšie, tým chrumkavejšie. Tu je batát, fialové zemiaky (mala v ponuke Jednota) a žlté.

    Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu som dala zvlášť.

    Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Niekde som čítala, že fialové zemiaky sa dlho varia, ale tieto potrebovali asi rovnaký čas. Môže sa všetko pomiešať a dať na jeden plech, síce nebude chrumkavé, ale ako príloha chutné.

    Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A už len sledovať, aby sa nič nepripálilo a debužírovať. Lebo pre mňa zemiaky pečené sú lahôdkou a rezeň mi nechýba. A ak ten zložitý recept bude niekomu inšpiráciou, tak dobrú chuť a príjemné jesenné dni :-).

    Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hravý, barevný, voňavý, chutný a fotogenický pokrm, maškrta. Mě jsi potěšila, takový talířek beru hned.
babidka
Vyhrala si sa ,bolo ti teplo a este to bolo aj chutne.Vyborny receptik.A kto ma doma v kuchyni sporacik na drevo ako ja- to moze mat hocikedy bez trapenia:-)
sracz
... bars šmačne, aspoň tak vipatra a mišľim sebe, že bi som aj pošmakoval! ... ta ňe?
denyany
Na úvodnej foto sa mi zdalo, že je tam aj niečo od mäsa Po prečítaní celého som pochopila, že to bol už upečený fialový zemiak. Ako chutí? Tak ako obyčajný? No musím už raz tie fialové kúpiť a ocbutnať. Krásne pestro si navarila.
frezia68
@Denyany : Ďakujem za komentár a priznám sa,že fialový som jedla prvýkrát.Nelíšil sa chuťou,ani som necítila rozdiel.Ale pre mňa najchutnejší bol batát,mrkva a petržlen,tie sa odlišujú chuťou,hoci bežné pečené zemiaky mám rada :-).
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia