Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou
Foto: novalim
Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky
so zelerom a kurkumou. Zobraziť celý popisMáte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky
so zelerom a kurkumou. Sú plné proteínov z morčacieho mäsa a vitamínov z nastrúhaného zeleru. Pridali sme do nich aj
kurkumu, ktorá podporuje dobré trávenie. Chrumkavý povrch zabezpečila naša bezlepková strúhanka. Ako príloha stačí
miešaný šalát s olivovým olejom a zdravší obed je na svete.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (môže byť aj kuracie vykostené) |
|
1/2 ks väčší |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL (nemusí byť) |
|
1/4 ČL |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na jogurtový dip: | |
300 g |
|
|
|
|
|
1 prelisovaný strúčik (nemusí byť) |
|
(kôpor alebo mix) |
|
|
|
Na podávanie: | |
|
|
|
|
(alebo avokádový) |
|
Postup
-
1
Morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme kurkumu a karí korenie. Dobre spolu premiešame - najprv vareškou, potom ručne, aby sa suroviny dobre prepojili. Dáme do chladničky a necháme aspoň hodinu marinovať, pokojne však aj cez noc.
- 2
Marinované mäso pomelieme, osolíme, jemne okoreníme, pridáme rascu, žĺtky a očistený a najemno nastrúhaný zeler. Všetko dôkladne premiešame - opäť sa nebojme použiť ruky. Z tejto hmoty tvarujeme menšie karbonátky, ktoré zľahka obalíme v bezlepkovej strúhanke.
- 3
V hlbšej panvici rozpálime olivový olej. Keď je horúci, vložíme pripravené karbonátky a teraz stiahneme teplotu. Opekáme pomaly z každej strany do zlatista (ak nám ostal nejaký stečený olej z marinády, pokojne ho použijeme tiež).
- 4
Na dip si zmiešame všetky prísady - buď použijeme čerstvý kôpor alebo zmes sušených byliniek vhodných do dipov.
- 5
Hotové karbonátky podávame so zeleným šalátom preliatym olivovým alebo avokádovým olejom a vychladeným jogurtovým dipom.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu