Pečená mrkva s bryndzovým dipom
Neverila by som, že mrkva s bryndzou môže chutiť tak skvele....
V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...
Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...
Kurča v pekáči na chalupe
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe....
Kuracie stehná pečené na zelenine
Kuracie stehná sa pripravujú na rôzne spôsoby. Pridať viac zeleniny a máme nové jedlo.
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná...
V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom
Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti...
Večera z jedného pekáča
Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto...
Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...
Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....
Gnocchi s pestom z pečených paprík
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...
Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...
Plnená tekvica s tofu
Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch....
Fašírky so syrom v slaninke s pečenou zeleninou
Perfektné jesenné jedlo, ktoré rozvonia kuchyňu a zasýti celú rodinu. Pestrá kombinácia pečenej tekvice, ...
Pečená bravčová krkovička s kapustovým šalátom v bagete
Toto je náš skvelý tip na pomerne výdatnú večeru, ale aj ohromné jedlo na párty k...
Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.
Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).
Pečené bravčové koleno
"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...
Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...
Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....
Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...
Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.
Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera
Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...