
Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch....

Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.

Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...

Pečené kuracie stehná so smotanou a s bryndzou
Zapekané kuracie stehná na smotane s bryndzou a cesnakom. Prílohou je ryžou s kapiou.

Dezert z pečených jabĺk
Ostalo mi stáť zopár jabĺk a už boli mierne zošúverené, tak som ich využila do tohto...

Pikantné krídelká s čedarovým dipom
Kuracie krídelká obalíme v zmesi soli, korenia, čili omáčky a oleja a pečieme v rúre rozohriatej...

Domáca chrumkavá granola
Nápadov na dobré raňajky nie je nikdy dosť a táto naša granola vám ich jednoznačne môže len...

Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....

Kura na sladko
Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk.

Pečená žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a...

Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Krůtí stehno s máslovo-pomerančovou náplní
Stehno vykostíme a maso trochu nařežeme tak, aby vznikl plát masa. Obrátíme masem dolů a...

Vegetariánsky obed jedna báseň
Inspirovala jsem se na vegan. sk webu a po určité úpravě do mých chutí sdílím. Jsem...

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Sumec v slaninke na pikantnej salse
Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko...

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé
Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...

Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....

Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...

Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....