
Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.

Pečená ryža so zeleninou a vajíčkami
Výborný obed takmer bez práce na štýl ázijskej praženej ryže. Stavte na náš jednoduchý recept a...

Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...

Krůtí stehno s máslovo-pomerančovou náplní
Stehno vykostíme a maso trochu nařežeme tak, aby vznikl plát masa. Obrátíme masem dolů a...

Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

Sumec v slaninke na pikantnej salse
Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko...

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Vegetariánsky obed jedna báseň
Inspirovala jsem se na vegan. sk webu a po určité úpravě do mých chutí sdílím. Jsem...

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Pečená žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a...

Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch....

Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé
Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...

Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....

Domáca chrumkavá granola
Nápadov na dobré raňajky nie je nikdy dosť a táto naša granola vám ich jednoznačne môže len...

Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....

Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

Cícer (cicer arientium)
V poslednom čase konečne aj v našich končinách "opäť" objavená strukovina, ktorá je veľmi zdravá....

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...