Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...
Raňajky z kapsičky
Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...
Biber kızartması/Pečená paprika
Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny,...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Pizza rezne z rúry
Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a každé na 5 miestach nakrojíme. Osolíme, okoreníme a...
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....
Paradajková kapusta s údeným bravčovým mäsom
Chuťovka mojej dcérky bábiky Angie. Dovoľujem si Vám predstaviť môj variant, tentoraz s údeným mäsom....
Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom
Paradajková sezóna vrcholí, tak pridávam ešte tip na môj obľúbený letný šalát - je to taká...
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...
Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...
Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou....
Bezlepková pizza
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...
Caprese šalát s cestovinami a tuniakom
Caprese šalát s tuniakom, cestovinami a mozzarellou môžeme servírovať ako ľahké hlavné jedlo a ponechať ho...
Domáci kečup
Tento rok máme hojnú úrodu paradajok. Pripravila som sa na zimu, tento dobrý kečup bude...
Paradajková polievka
Domáca krémová paradajková polievka z "hrnček var" - hotová stlačením tlačítka z čerstvých surovín.
Vidiecke raňajky a večera podľa Jána Kurica
Líder hudobnej kapely Vidiek Ján Kuric ukáže, aké robí každý deň raňajky svojej manželke. A...
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...
Najchutnejšie penne cestoviny
Penne cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode cca 15 minút. Z uvarených cestovín si odlejeme približne...
Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami
Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny...
Fašírkové vege guľky v paradajkovej omáčke
Tradičný recept v netradičnej bezmäsitej úprave zachutí každému. Navyše je hotový raz - dva.
Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...
Špenátová palačinka s rajčaty a mozzarellou
Palačinka může být klasická s moukou, nebo bezlepková. Recept je na bezlepkovou.
Grécke mäsové guľky - Soutzoukakia
Výborné jedlo, ktoré vás navnadí na letnú dovolenku :-)) Recept je podľa Yasmin Khan z knihy...
Paradajkovo-papriková omáčka na zimu (základ na bolognese)
Výborná omáčka z letných surovín, plná pravej chuti voňavej zeleniny, na ktorej si môžete pochutnať v takejto podobe aj v zime....