Vajcia v paradajkovej omáčke
Vajcia v paradajkovej omáčke

Shakshuka

maspoma - fotkaMäspoma, 9. augusta 2023. Komerčný recept.
Shakshuka
Foto: maspoma

Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Zdroj: www.maspoma.sk

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (lúpané, krájané v konzerve)
1 ks väčšia
1/2 ks menšia
4 ks
1 ks
3 strúčiky
1/2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    V hlbšej panvici na oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme.

  2. 2

    Pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky a chvíľku opečieme.

  3. 3

    Prilejeme krájané paradajky, premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.

  4. 4

    Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a shakshuku ešte chvíľu necháme variť na malom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.

  5. 5

    Dozdobíme plátkami avokáda, posypeme nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

anad
Toto si určite urobím, ale bez rímskej rasce, neznášam jej chuť ani vôňu
Mäspoma
@anad (10.8.2023 10:08)

Rímsku rascu môžete kľudne vynechať alebo ju nahradiť klasickou mletou rascou. Chuť a vôňa rímskej rasce je naozaj veľmi intenzívna a nie každému vyhovuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia