Shakshuka
Foto: maspoma
Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Zdroj: www.maspoma.sk
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (lúpané, krájané v konzerve) |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 ks menšia |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na dozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hlbšej panvici na oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme.
- 2
Pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky a chvíľku opečieme.
- 3
Prilejeme krájané paradajky, premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
- 4
Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a shakshuku ešte chvíľu necháme variť na malom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
- 5
Dozdobíme plátkami avokáda, posypeme nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.
Tiež omáčke:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rímsku rascu môžete kľudne vynechať alebo ju nahradiť klasickou mletou rascou. Chuť a vôňa rímskej rasce je naozaj veľmi intenzívna a nie každému vyhovuje.