Vajcia s paradajkami
Vajcia s paradajkami

Rýchla „shakshuka“

luslyy - fotkaluslyy, 16. septembra 2022
Rýchla „shakshuka“
Foto: luslyy

Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 plechovka
3 ks
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Hlavne je mať panvicu, pri ktorej máte istotu, že sa vám nič nepripečie lebo sa to nejakú dobu nebude dať miešať. Očistíme cibuľu a cesnak. Dáme na rozpálený olej v panvici a chvíľku orestujeme. Pridáme nakrájanú papriku - ja krájam na pásiky a potom ich predelím ešte na polku, ale každý nakrája podľa seba. Restujeme, kým paprika nezmäkne.

  2. 2

    Pridáme rascu, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Zamiešame a pridáme paradajky (ja som ich mala rovno s bazalkou) Necháme 5 minút prebublať.

  3. 3

    Urobíme si v zmesi 3 jamky (alebo podľa toho, koľko chcete dať vajec). Rozklepneme do nich vajíčka, dáme na ne soľ a čierne korenie. Prikryjeme menšou pokrievkou tak, aby bola "na dne" a čakáme kým sa vajcia spravia. Trvá to cca 10 minút. Stačí otestovať vidličkou a podľa požadovanej konzistencie to vypnúť.

  4. 4

    Hotovo. Ja som posypala čerstvým koriandrom (ale to nemusí byť, len som ho potrebovala minúť :))

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík a určitě nejlepší bude z domácích surovin. Vymazlený postup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia