Rýchla „shakshuka“
Foto: luslyy
Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlavne je mať panvicu, pri ktorej máte istotu, že sa vám nič nepripečie lebo sa to nejakú dobu nebude dať miešať. Očistíme cibuľu a cesnak. Dáme na rozpálený olej v panvici a chvíľku orestujeme. Pridáme nakrájanú papriku - ja krájam na pásiky a potom ich predelím ešte na polku, ale každý nakrája podľa seba. Restujeme, kým paprika nezmäkne.
- 2
Pridáme rascu, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Zamiešame a pridáme paradajky (ja som ich mala rovno s bazalkou) Necháme 5 minút prebublať.
- 3
Urobíme si v zmesi 3 jamky (alebo podľa toho, koľko chcete dať vajec). Rozklepneme do nich vajíčka, dáme na ne soľ a čierne korenie. Prikryjeme menšou pokrievkou tak, aby bola "na dne" a čakáme kým sa vajcia spravia. Trvá to cca 10 minút. Stačí otestovať vidličkou a podľa požadovanej konzistencie to vypnúť.
- 4
Hotovo. Ja som posypala čerstvým koriandrom (ale to nemusí byť, len som ho potrebovala minúť :))
Tiež s paradajkami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu