Paradajkové placky Tomatokeftedes
moderátor, 26. septembra 2022
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco Rausch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky pokrájame na kocky a zmiešame s nasekanou cibuľou, hrsťou posekanej mäty a petržlenovej vňate. Ochutíme lyžičkou soli, štipkou mletého čierneho korenia a zmes odložíme marinovať do chladničky aspoň na polhodinu.
- 2
Do vychladenej zmesi vmiešame vyšľahané vajíčko, nadrobený syr feta a hladkú múku, do ktorej vopred zamiešame aj strúhanku a sódu bikarbónu. Hotové cesto necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.
- 3
Panvicu s nelepivým povrchom potrieme vrstvou olivového oleja, na ktorom opekáme placky. Na jeden kus stačí 1 PL cesta. Pečieme na miernom ohni, 2 až 3 minúty z každej strany. Postup opakujeme, kým nespotrebujeme cesto.
- 4
Podávame s jogurtom, olivami a najlepším doplnkom sú grécke tzatziky.
- 5
Syr feta môžeme aj vynechať, konzistenciu cesta to neovplyvní. Môžeme pridať aj bylinky populárne v Grécku - kôpor alebo bazalku.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/tomato-keftedes-fotorecept/5757...
Ani opakováním originál neztrácí na chuti a byly u něj moc pěkné komentáře.
Jsem na to upozornila prave proto, aby si zajemci prohledli rozdily :-)
super, že vy ste nepridali tú sódu
Ja jsem hlavne nepridala fetu. Ano, sodu take ne. Rozdily v mouce.