Paradajkové placky
Paradajkové placky

Paradajkové placky Tomatokeftedes

Martin Pyco Rausch
moderátor, 26. septembra 2022
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha

Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco Rausch.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
180 g
1 ks
70 g
40 g
1/2 PL
50 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky pokrájame na kocky a zmiešame s nasekanou cibuľou, hrsťou posekanej mäty a petržlenovej vňate. Ochutíme lyžičkou soli, štipkou mletého čierneho korenia a zmes odložíme marinovať do chladničky aspoň na polhodinu.

  2. 2

    Do vychladenej zmesi vmiešame vyšľahané vajíčko, nadrobený syr feta a hladkú múku, do ktorej vopred zamiešame aj strúhanku a sódu bikarbónu. Hotové cesto necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.

  3. 3

    Panvicu s nelepivým povrchom potrieme vrstvou olivového oleja, na ktorom opekáme placky. Na jeden kus stačí 1 PL cesta. Pečieme na miernom ohni, 2 až 3 minúty z každej strany. Postup opakujeme, kým nespotrebujeme cesto.

  4. 4

    Podávame s jogurtom, olivami a najlepším doplnkom sú grécke tzatziky.

  5. 5

    Syr feta môžeme aj vynechať, konzistenciu cesta to neovplyvní. Môžeme pridať aj bylinky populárne v Grécku - kôpor alebo bazalku.

Diskusia k receptu

mijaita
@chemik (26.9.2022 14:27)

Jsem na to upozornila prave proto, aby si zajemci prohledli rozdily :-)
1x haji
mijaita
@malroxa (28.9.2022 15:01)

Ja jsem hlavne nepridala fetu. Ano, sodu take ne. Rozdily v mouce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia