Plnená paprika
Plnená paprika

Úžasná plnená paprika z rúry videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. augusta 2023

Výborná plnená paprika pripravená dole v rúre. Žiadne miešanie, žiadne státie pri hrnci, či pri sporáku. Táto príprava je úžasná a najmä veľmi jednoduchá s Zobraziť celý popisVýborná plnená paprika pripravená dole v rúre. Žiadne miešanie, žiadne státie pri hrnci, či pri sporáku. Táto príprava je úžasná a najmä veľmi jednoduchá s fantastickým výsledkom!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

60 minút
na 180 °C
Úžasná plnená paprika z rúry (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Na plnku:
300 g mleté
200 g
1 ks nastrúhaná
2 KL
1 KL
1 kopcovitá KL
Na zálievku:
1,5 l
3 PL (salça)
2 PL (ja som dala kukuričný)
3-4 ks
2 PL
1 KL
Okrem toho:
podľa potreby (čerstvá)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme vodou a necháme stáť 2 hodiny. Potom ryžu opláchneme čistou vodou a následne scedíme.

  2. 2

    Z udaných surovín si zmiešame plnku. Z vody, paradajkovej pasty, škrobu, cukru, bobkových listov a soli si urobíme šťavu, ktorou neskôr zalejeme papriku.

  3. 3

    Papriky následne naplníme plnkou a poukladáme do hlbšieho pekáča. Podľa chuti dáme paradajky a malé štipľavé papriky. Celé nakoniec zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou. Pekáč dáme do vopred rozohriatej rúry na 180 °C.

    Úžasná plnená paprika z rúry (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnenú papriku pečieme 1 hodinu, ale tá 1 hodina sa počíta až od bodu varu, keď vám už celý obsah pekáča začne vrieť!!! Ja neudávam presný čas, lebo neviem, aký pekáč použijete a ako dlho trvá, kým sa vám to celé celkom prehreje a začne to vrieť. Takže si to musíte pozerať sami a ako som už spomínala, treba tú 1 hodinu počítať od bodu varu.

  5. 5

    Táto plnená paprika chutí skvelo. Ryža je vo vnútri mäkučká a plnka veľmi chutná. Šťava nie je vodová, ale taká krémovej konzistencie a sladkokyslej chuti :-) Podáva sa najmä s chlebom, ale kľudne si dajte prílohu podľa seba. Prajem dobrú chuť.

    Úžasná plnená paprika z rúry (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

bugout
A tým, že sa nepredvára je väčšia šanca, že neostane polosurová. Namáčaním sa ryže hydratuje, čim sa zníži množstvo vody potrebné na jej uvarenie.
mariamka
Výborné a praktické (hlavne ak prerabate kuchyňu 🙄 robila som síce z bravc. ako sme zvyknutí ale v rúre som piekla prvý raz,, omáčka skvelá, ešte že ťa máme @Cesminka pozdravujem 😋


cesminaz
Dakujem velmi krásne všetkým za komentáre a nahliadnutie🧡 teší ma že recept zaujal.
cesminaz
@mariamka (5.8.2023 19:01)

@mariamka tvoja paprika vyzerá fantasticky! Som velmi rada, že si vyskúšala a že chutilo. Dakujem za odozvu a tiež pozdravujem.
cesminaz
@denyany (3.8.2023 15:50)

Ospravedlnujem sa, že reagujem takto neskoro, ale mala som iné povinnosti. Tá ryža tým močením už nasaje dost vela vody a tým pádom počas varenia už nebude potrebovať tolko vody a aj sa vlastne rýchlejšie uvarí. Takéto močenie ryže je napríklad velmi dobré pri takej ryži, ktorej sa zrnká po uvarení neuvaria rovnako. Čiže jedno chrumká a druhé nie. Takú ryžu treba aspoň na 1 hodinu namočiť a až potom uvariť. Nebude ani 1 zrnko ryže chrumkať🙂 Pozdravujem.
eva9
Ahojte😊 Cezmina dnes som robila podľa tvojho receptu polievku z pečených paradajok a paprík. Je výborná. A cez víkend spravím plneniu papriku podľa tvojho receptu. Tvoje recepty, ktoré som vyskúšala, resp jedla podľa nich chutia výborne. Ako od mojej babicky❤️. Pekný večer vsetkym😊
mijaita
U nás doma se vždy papriky pekly, jen jedna babička je vařila a mne vždycky vadila ta slupka, musela jsem stahovat z ni v talíři. A také ta paprika uz nebyla tak dobrá. Během času jsem začala pect papriky bez omáčky, jen pod ně a nahoru plátek slaniny a mezi ně plátky rajčat. Ty se pak jedí i na studeno. Ty peču několikrát do roka.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia