Lečo s paprikovou klobásou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. septembra 2022
mesačník Varecha, 2. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cherry paradajky rozpolíme, papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Ošúpaný cesnak a cibuľu nakrájame najemno. Klobásu nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
- 2
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, restujeme na ňom papriku s cibuľou a cesnakom, pridáme kolieska klobásy, mletú papriku, rascu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme ju vyvariť. Potom pridáme paradajky a krátko podusíme.
- 3
Nakoniec do leča rozklepneme vajcia, pridáme celé čili papričky, zakryjeme pokrievkou a necháme uvariť volské oká. Lečo nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s čerstvým chlebom.
Tiež lečo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu