Lečo s paprikovou klobásou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. septembra 2022
Lečo s paprikovou klobásou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
2 ks
2 strúčiky
200 g
1 ČL
1 ČL
4 ks
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cherry paradajky rozpolíme, papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Ošúpaný cesnak a cibuľu nakrájame najemno. Klobásu nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.

  2. 2

    Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, restujeme na ňom papriku s cibuľou a cesnakom, pridáme kolieska klobásy, mletú papriku, rascu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme ju vyvariť. Potom pridáme paradajky a krátko podusíme.

  3. 3

    Nakoniec do leča rozklepneme vajcia, pridáme celé čili papričky, zakryjeme pokrievkou a necháme uvariť volské oká. Lečo nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu