Lečo s paprikovou klobásou
			   Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. septembra 2022
		   
		   mesačník Varecha, 2. septembra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cherry paradajky rozpolíme, papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Ošúpaný cesnak a cibuľu nakrájame najemno. Klobásu nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
- 2
 Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, restujeme na ňom papriku s cibuľou a cesnakom, pridáme kolieska klobásy, mletú papriku, rascu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme ju vyvariť. Potom pridáme paradajky a krátko podusíme.
- 3
 Nakoniec do leča rozklepneme vajcia, pridáme celé čili papričky, zakryjeme pokrievkou a necháme uvariť volské oká. Lečo nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s čerstvým chlebom.
Tiež lečo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu