Sušené paradajky v olivovom oleji
mesačník Varecha, 5. septembra 2022
Foto: Shutterstock
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo. Varené v polievkach alebo v omáčkach dodávajú Zobraziť celý popisSušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo. Varené v polievkach alebo v omáčkach dodávajú zaujímavú pikantnú chuť.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky. Osolíme a necháme 10 minút postáť. Paradajky rozložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre s pootvorenými dvierkami na 90 °C asi 10 hodín.
- 2
Sušené paradajky okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a osolíme. Do čistých, osušených 250 ml pohárov vrstvíme sušené paradajky, na tenké plátky nakrájané strúčiky cesnaku, sušené lístky oregana, bazalky, celé čierne korenie.
- 3
Paradajky v pohári utlačíme a zalejeme olivovým olejom, ktorý sme zohriali na 50 °C, premiešame lyžicou, aby sa paradajky obalili v oleji. Dôkladne uzavrieme. Necháme aspoň týždeň odležať v chlade a môžeme pridávať do obľúbených jedál. Sušené paradajky v oleji vydržia v uzatvorenej nádobe asi 3 mesiace, ak ich chceme uskladniť dlhšie, musíme ich sterilizovať.
Tiež sušené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu