Polievka z čerstvých paradajok
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. septembra 2022
mesačník Varecha, 12. septembra 2022

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky nakrojíme na oboch stranách do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou, schladíme a ošúpeme. Paradajky rozpolíme, semienka vyberieme a nakrájame nahrubo.
- 2
Papriku opečieme z oboch strán na 1 ČL olivového oleja. Potom z nej stiahneme šupku a nakrájame ju.
- 3
Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a poprášime mletou paprikou. Pridáme nakrájané paradajky, grilovanú papriku a pretlak. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom alebo vodou.
- 4
Varíme 10 minút, pridáme najemno nakrájané lístky bazalky a ponorným mixérom rozmixujeme. Varíme ešte asi 3 minúty.
- 5
Hotovú polievku dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu