Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi fotorecept

afataga - fotkaafataga, 13. októbra 2013
Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept)
Foto: afataga

Napadlo ma huby piecť spolu so zemiakmi, dopadlo to dobre :-)

20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

 (nemusia byť)
250 ml
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V piatok sme boli na huby, našli sme dva druhy suchohríbov a václavky, tak som si povedala, že asi posledná úroda, škoda ich všetky naloziť. Zapekaciu misu som vymastila masťou a v rukách som nahrubo namrvila sušené bedle od vlani

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky som umyla, prekrojila na polovice a predvarila v osolenej vode 8 min. a dala do misy

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do stredu som dala václavky a na to suchohríby

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posolila som a posypala rascou

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mierne som posypala rozmarínom a vňaťou

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaliala som smotanou

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som na 220° cca 40 min.

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové som ešte posypala vňaťou

    Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
..urob poradie tvojich hubových pekáčov..:1. a potom 2.
alebo 2. a potom 1.
mám ťa v KK ale húb málo...čakám...:-)
snád sa stane zázrak..abo dedkovi slabne zrak..
a nevidí v hore huby..

havino
so zemiakmi nemá chybu. taká dobrota v jednom pekáči, super
eviana
@afataga , naprázdno tu pregĺgam... parádny nápad si mala. Okrem toho, že slintám ako Harino, samozrejme aj chválim hviezdami šeckými čo tu majú :)
luss44
no ešteže som práve dojedla... inak slintám tiež. Musí to byť chuťovo výborné.
angast
super. este dobre , ze mas len jeden pekac. ani moc riadu nebude.
davam 12 mesiacikov.
pusta
úžasné, jednoduché, voňavé, chutné.
paploska
fakt máš môj obdiv, za tie zbery :-) u nás, čím viac počúvame o otrave hubami, tým menej sa snažíme niečo nazbierať. (teda ja by som aj, ale som sama :-))
sracz
... "zírám, ľigam a šľiňim" nad toľkou voňavou dobrotou! Darmo, milá @afataga nič sa nedá robiť, iba sa Ti poďakovať s konštatovaním, opäť si sa "*****_ovo vzmužila"!!!
irenaw


hubový pekáč č.3 pečený s domácou hydinou. neviem, čo som varila, kým si nevložila hubový pekáč č.1. ;-))) tento víkend sa piekol v celej širokej rodine.
tiginko
výborne si to zase zmajstrovala, na tieto jednoduché dobroty si odborník. Inak ako sušíš bedle? V celku? A voľne, alebo v trúbe? Ja som si nazbierala v piatok okrem suchohríbov aj nejaké bedle a kedže sme cestovali na víkend preč, tak sme ich nestihli zjesť a šupsla som ich len prekrojené na sito k sucháčom a nasal som ich včera úplne sčerneté a polorozpadnuté. A nevyzerali pôvodne, že by boli červavé, dôkladne som ich prezrela...
afataga
@radost dakujem, bud nerastu, ale kup dedkovi nove okuliare :-)
@havino , @margaretka28 , @izabella929 , @eviana , @luss44 dakujem :-)
@angast dakujem a kde si nechal trinasty mesiac ceskoskovensko-sovietskeho priatelstva?
@pusta , @elixir dakujem
@paploska dakujem, zasada je zbierat len to, co poznas na 100%, kazda huba je jedla, ale niektora iba raz :-)
@sracz dakujem
@irenaw a vies, ze ma napadlo to iste? ze nabuduce pridam aj nejaku kuru? ak bude este toho toku nejake nabuduce :-), krasne foto, dakujem
@zuzkabluzka dakujem
@ancicka je mi luto, ze u vas nerastu, resp. ze ich moc nepoznas, je to skoda
@tiginko dakujem, ja bedle nezvyknem susit, ale vlani sme ich mali tolko, ze uz ich nikto nechcel, tak som skusila - pokrajala som ich na pasiky asi 2cm hrube a dala na sito, ked uz boli skoro suche, asi za dva dni, dosusila som ich v rure na 50° s ventilatorom s pootvorenymi dvierkami, trvalo to asi 3 hod., takto dosusujem kazde huby, aby az tak suchotali :-)
tiginko
no hej, ale keď tie lupene sa mrvia už za čerstva ako divé... aj ja podobne dosušujem, dnes ich to čaká! Okrem tých rozožratých bedlí :-)
afataga
@tiginko no hej mrvia sa, oni maju taky zvyk :-), tie chodiace vyhod, z toho uz nic nevatrieskas, skoda, ja ich mam este dva pohare a ked robim nieco s hubami, tak ich tam primrvim
irenaw
podaktorí hladní z lesa potrebovali niečo mäsové, mne bohato stačil podklad ;-). tiež by mohlo byť fajn niečo na spôsob tarte tatin. skúsim, ak ešte pôjdeme. výborný recept to je :-). sušené bedle sú fajn do hubového korenia, také výrazné. ľahko sa potom tváriť, že som nepoužila pečiarky z veľkochovu ;-)
rea1
@afataga , vieš, že už ma tie tvoje hubovice nerozčuľujú? :-)) bola som v sobotu na záhorí, doniesla som si za košík, karkulka, za taký vačší, krásne sucháčiky a dubáčiky, tralala, teším sa ako malý jarda. bol to krásny deň, krásny výlet a krásny hríbový bonus k tomu. aj plávok tam bolo ako nas... ale tie nezbieram, tak som sa aspoň každej pozdravila a povedala som jej, že je pekná. som zmierená so svetom, mám fasa náladu a celkovo mi je tak lahodno. svet je krásny, ten hríbový zvlášť a tvoje recepty tiež. :-))
afataga
@rea1 :-), si ma rozosmiala a dakujem, ja tiez plavky nezbieram, lebo ich nepoznam, ale ani s nimi nekecam :-), aj tak su najkrajsie tie cervene bodkovane muchotravky, pri tych sa zastavim ked natrafim, tak do zhubovania :-)
irenaw
@rea1 Jani, to tvoju fertuchu som videla v diaľke? aj tie odrezané nožičky máš ty na svedomí? len žartujem, ozaj bolo krásne, skoro sme sa tam zabudli, nohy schodené až do zadku a domov sa nechcelo :-)
tiginko
@irenaw tie odrezané nožičky som tam nechala ja v piatok, v sobotu vás chodí priveľa :-)
irenaw
@tiginko my chodíme ako sa podarí, tam nebýva veľa hubárov. minule som videla nejaké žabky pri močarine, keby som vedela, že tam zbieraš, mohli sme podebatiť. to do tých tenkých labiek si všetko pobrala? ty sa nezdáš ;-)))
rea1
@iren , kľudne si ma mohla vidieť, lebo som bola neprehliadnuteľná, mala som bielu vetrovku. veď vieš, duša poetická, belie sa plachta osamelá, ale keď ja inú jednoducho nemám. teda mám, zimnú, ale aj tá je biela. :-) tak som si povedala: zasviní sa, nezasviní, na mne skôr zasviní a veď nech, večer ju pichnem do práčky a hotovo, vybavené, ukončené. a ešte som mala elegantné sivé rukavičky bez prstov, ktoré mi maminka pred dvoma týždňami doniesla z rakús. a čerstvú manikúru. bola som so svatovcami, svatka nepovedala síce ani slovo, ale ani nemusela ... lenže manikúru mi chodí robiť kamoška a just prišla vo štvrtok a hoci som ako ľadový medveď, mne je celý život zima na vrchnú časť rúk od zápästia po prsty. vrátane. tak od 15 rokov nosím od septembra do apríla rukavice. hoci len také čipkované, háčkované, to mi stačí. a budem ja zmŕzať kvôli hríbom? som pako alebo čo? veď komu sa nepáči, nech sa díva inde. skrátka - bola som mimoriadne vhodne oblečená. ako obvykle. ale mala som džínsy a vibramy, takže o.k. :-)) odrezaných nožičiek som našla požehnane, čo len o to ale aj ja som nechávala. a keby sa tam bola vyskytla @tiginko , aj tie jej tenké labky by boli vzali za své, veď noha ako noha a žabacie stehienka sú lahodné. a na takej dubákovej omáčke ... jaj. :-))) ale bolo fakt nádherne.
irenaw
@tiginko ty iba hľadáš a naviguješ "aha hríbik, aha ďalší"? že mi to nenapadlo, mohla som tiež zobrať nejakú hopkaňu. ja trúba vezmem psa a ten zvedavý, čo porábam na tej zemi mi aj po hríboch pobehá ;-)
irenaw
@Jani ty si číslo, vidím ťa pred očami :-) neviem neviem, či ťa svatovci nepodozrievali, že si si konce rukavíc ufikla, aby vynikla tvoja čerstvá manikúra ;-D. keď si vybavím moje prsty v sobotu večer, nevolala si v nedeľu kamoške, že potrebuješ reprízu? ale stále hovorím, nohy v suchu, všetko ok. takže dobrý outfit :-)
tiginko
kamoška, čo chodí so mnou na hríby, nosí kvôli krásnym nechtiskám chirurgické rukavice :-) @rea1 to o tých stehienkach bolo dosť necitlivé :-(
irenaw
mne skôr napadol k tým rukavičkám čipkový slnečník :-)
irenaw
:-) tuším som v gumákoch úplne mimo...
rea1
ženské, vy mňa nese...! svatka sa ma naozaj spýtala, či som si tie prsty na rukavičkách odstrihla, ale som ju ubezpečila, že NIE!, že to mám origoš a zahraničné. a to som ešte rozmýšľala, že sa aj vyfrizírujem ale potom som od toho nápadu upustila, lebo sa mi nechcelo skôr vstať. manikúra vyzerala fasácky aj v nedeľu, pánbožko mi vo svojej dobrotivosti nadelil také nechty, že ich v pohode používam na drobné technické práce, napr. na zašroubovanie šrófikov v okuliaroch. @afataga , ty si prečítaj jeden z mojich prvých opisovaných zážitkov o dovolenke na chate v lese, potom pochopíš, ako vhodne sa dokážem obliekať. :-)) úplne chápem kolegyne, ktorým pri pohľade na mňa obočie vyletelo až pod ofinu. a vôbec, čipkované fusakle som síce nikdy nemala ale čipkované rukavičky áno a nosila som ich normálne na ulicu. no a čo. a čipkový alebo bambusový slnečník by som chcela, lebo sa mi také páči. možno by som v lete s ním aj vyšla do ulíc, ja mám rada, keď sa ľudia bavia. hoci aj na mne, to mi nevadí. :-))) takže @iren , ty si ho navrhla, tak zožeň a vydodaj, buď od tej lásky. prosím. ďakujem. :-) a @tiginko , citlivé necitlivé, žabacie stehienka sú pochúťka, tak sa so mnou radšej veľmi nezbližuj, aby stehienka nedošli k úhone. videla som krásny vtip: reštaurácia, ceduľa špecialita dňa - žabacie stehienka, z dverí kuchyne vychádza žaba na kolieskovom kresle a pýta sa pána sediaceho nad tanierom: tak čo, ty hajzlík, chutí, chutí? :-))) takže asi tak.
afataga
@rea1 take akesi pazure mam aj ja, malokto mi veri, ze su moje vlastne, no ze si to ty, mozno si precitam ten zazitok, dajako sa premozem :-)
kimlo
Dnes tu zavtipkovať tak sa to berie ako urážka a znevažovanie receptu...
kika1212
@Tiginko (10.8.2016 21:07)

aj Ty? aj ja, ale mňa z toho vždy oči rozbolia:) @zuzanka mňamiek:) mňaminky mňaminky mňamky, olizovanie monitoru, slintanie pri receptíku, tak toto sa mi akosi prieči, miestami mi to príde až nechutné. @afi , prepáč, nechcem týmto nič v Tvojom rcp pokaziť:)
afataga
@Kika1212 (10.8.2016 21:19)

v pohode babenky, ja som na mnb bola nakuknut asi len 3x a vzdy sa mi zaludok obratil naruby :-), no ale hlavne, ze su tam same mnaminky a vsetkym naramne chuti a kazdy si pyta rcp :-)