Foto: patroveckypitrs
Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som ich použil pri nej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň som očistil a nakrájal na väčšie kusy. Šampiňóny očistil a nakrájal väčšie na štvrtky a malé nechal celé. Pór som nakrájal na drobno. Cesnak očistil a nakrájal na plátky. Do hrnca v ktorom sa to bude variť som nalial olej, dal som do neho korenie štyroch farieb a rascu nechal zohriať. Na ochutenom oleji som na rýchlo opražil pečeň( ktorú som najskôr okorenil MČK). Tak aby dnu zostala červena. Pečeň som odložil bokom.
- 2
Do hrnca na olej pridal maslo nakrájané na plátky, nech sa skôr roztopí. Na to som hneď pridal pór, ten opražil do mäkka a do neho pridal cesnak. Ďalej som pridal šampiňóny, ktoré som chvíľu podusil. Na to som pridal späť pečeň a fazuľu aj s nálevom. Za chvíľu asi 5 minút som to podlial horúcou vodou zarovno pečienky prikryl a nechal dusiť (variť).
- 3
Varil som to asi 10 minút za občasného miešania. Po tejto dobe bolo všetko uvarené odstavil som zo sporáka a až teraz osolil. Premiešal a nechal trochu postať nech prejde soľ na všetko. Pred tým som si uvaril ryžu k tomu a môžem servírovať. Tak že vám želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*