Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. augusta 2015

Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som ich použil pri nej.

4 porcie
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
425 g
1 ČL
50 g
1 ČL
8 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pečeň som očistil a nakrájal na väčšie kusy. Šampiňóny očistil a nakrájal väčšie na štvrtky a malé nechal celé. Pór som nakrájal na drobno. Cesnak očistil a nakrájal na plátky. Do hrnca v ktorom sa to bude variť som nalial olej, dal som do neho korenie štyroch farieb a rascu nechal zohriať. Na ochutenom oleji som na rýchlo opražil pečeň( ktorú som najskôr okorenil MČK). Tak aby dnu zostala červena. Pečeň som odložil bokom.

  2. 2

    Do hrnca na olej pridal maslo nakrájané na plátky, nech sa skôr roztopí. Na to som hneď pridal pór, ten opražil do mäkka a do neho pridal cesnak. Ďalej som pridal šampiňóny, ktoré som chvíľu podusil. Na to som pridal späť pečeň a fazuľu aj s nálevom. Za chvíľu asi 5 minút som to podlial horúcou vodou zarovno pečienky prikryl a nechal dusiť (variť).

  3. 3

    Varil som to asi 10 minút za občasného miešania. Po tejto dobe bolo všetko uvarené odstavil som zo sporáka a až teraz osolil. Premiešal a nechal trochu postať nech prejde soľ na všetko. Pred tým som si uvaril ryžu k tomu a môžem servírovať. Tak že vám želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ubka
Výborná kombinácia surovín,pekná prezentácia ako vždy,pre mňa:-)
junior
Tak toto mi je tiež novinka.... pečeň a fazuľa? Ale....@izabelka má pravdu, je to fantázia chutí a musí to byť paráda.
sracz
Bravčová pečeň v kuchyni každej domácnosti je hotový poklad a v Tvojom predvedení, kamarát @pazroveckypitrs hviezdičkovaná lahôdka!
evelyna
Jáááj,hneď by som si dala,pečienku barsjakú milujem a s ryžou.Vyzerá to vábne,uložím do KK a urobím si.