Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi

Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

150 g
100 g
100 g
50 g
50 g
150 g
30 g
5 g
1 kss
30 g
20 g
30 g
100 g
200 g
20 g
0,1 l
4 ks
80 g
Uhorkové tzaziky:
200 g
30 g
10 g
10 g, čerstvý
50 g
30 g




Postup

  1. 1

    Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0,225 l vody. Odstavíme na 15 minút zakryté v hrnci a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak a čili, pridáme huby, osolíme, okoreníme a dusíme do odparenia tekutiny. Na záver pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Zmes necháme vychladnúť a pridáme nasekané bylinky, nastrúhaný parmezán a vajce. Preamiešame, dochutíme a primiešame vychladnutú pohánku. Vytvarujeme burgery a dáme stuhnúť.

  4. 4

    Paradajky nakrájame na kocky a na oleji ich podusíme s trochou cukru, soli a korenia. Použijeme ich vychladené ako paradajkový dresing. Neskôr opečieme na oleji hubové burgery z obidvoch strán do zlata. Podávame v opečenej žemli s paradajkovým dresingom. Vhodnou prílohou sú tzaziky, ktoré pripravíme zmiešaním všetkých surovín a schladením.

Diskusia k receptu

cvikla
Paci sa mi tento zdravy recept. Vsetky suroviny mam, tak idem vyskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia