Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
|
|
|
|
1 kss |
|
30 g |
|
20 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
0,1 l |
|
4 ks |
|
80 g |
|
Uhorkové tzaziky: | |
200 g |
|
30 g |
|
10 g |
|
10 g, čerstvý |
|
50 g |
|
|
|
|
|
30 g |
|
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0,225 l vody. Odstavíme na 15 minút zakryté v hrnci a necháme vychladnúť.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak a čili, pridáme huby, osolíme, okoreníme a dusíme do odparenia tekutiny. Na záver pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Zmes necháme vychladnúť a pridáme nasekané bylinky, nastrúhaný parmezán a vajce. Preamiešame, dochutíme a primiešame vychladnutú pohánku. Vytvarujeme burgery a dáme stuhnúť.
- 4
Paradajky nakrájame na kocky a na oleji ich podusíme s trochou cukru, soli a korenia. Použijeme ich vychladené ako paradajkový dresing. Neskôr opečieme na oleji hubové burgery z obidvoch strán do zlata. Podávame v opečenej žemli s paradajkovým dresingom. Vhodnou prílohou sú tzaziky, ktoré pripravíme zmiešaním všetkých surovín a schladením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu