Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou

Tomáš Sika
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
30 g
100 g
100 g
100 g
100 g
40 g, čerstvé
10 g. čerstvý
50 g
0,15 l
50 g
0,2 l
50 g
Knedľa:
250 g
0,05 l
100 g
1 ks
20 g
5 g
0,1 l




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zastrekneme bielym vínom. Keď sa víno odparí, pridáme prepláchnuté kuriatka a tymian, krátko orestujeme a podlejeme smotanou. Podusíme 3 až 4 minúty a zahustíme plátkom masla. Už nevaríme. Pridáme zblanšírovanú a nakrájanú paradajku a špenátové listy. Dochutíme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Toastový chlieb nakrájame na kocky a na suchej panvici ho miere vysušíme. Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na kocky a pridáme ju k pečivu. Pokvapkáme mliekom, pridáme žĺtok, soľ, korenie, muškátový oriešok a premiešame. Pridáme vňať, našľahaný bielok a štipku prášku do pečiva. Všetko premiešame, dochutíme a dáme do olejom vymastených pohárikov. Dáme variť do vody tak, že hladina siaha niečo nad polovicu hrnčeka. Varíme asi 15–20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia