Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
šéfkuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum, 3. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
40 g, čerstvé |
|
10 g. čerstvý |
|
50 g |
|
0,15 l |
|
50 g |
|
0,2 l |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Knedľa: | |
250 g |
|
0,05 l |
|
100 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
5 g |
|
0,1 l |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zastrekneme bielym vínom. Keď sa víno odparí, pridáme prepláchnuté kuriatka a tymian, krátko orestujeme a podlejeme smotanou. Podusíme 3 až 4 minúty a zahustíme plátkom masla. Už nevaríme. Pridáme zblanšírovanú a nakrájanú paradajku a špenátové listy. Dochutíme citrónovou šťavou.
- 2
Toastový chlieb nakrájame na kocky a na suchej panvici ho miere vysušíme. Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na kocky a pridáme ju k pečivu. Pokvapkáme mliekom, pridáme žĺtok, soľ, korenie, muškátový oriešok a premiešame. Pridáme vňať, našľahaný bielok a štipku prášku do pečiva. Všetko premiešame, dochutíme a dáme do olejom vymastených pohárikov. Dáme variť do vody tak, že hladina siaha niečo nad polovicu hrnčeka. Varíme asi 15–20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu