Hríbová nátierka

amilio - fotkaamilio, 1. septembra 2015

Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku.Verte,mám ju od starého hubára,odvtedy ako mi ju dal ju robím rok čo rok nakoľko všetkým chutí a dlho v špajzi nevydrží:-)Bohužiaľ foto nemám lebo aj ten posledný pohárik zmizol ešte pred letom:-)Huby použite aké len chcete(samozrejme jedlé:-)),ja používam zmes čerstvých húb nájdených prechádzkou lesom.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (čerstvé)
1 kg
400 dkg
2-4 PL
2 ks
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1kg očistených hríbov,1kg očistenej papriky kápie,400g masti,4 cibule,3lyžice horčice,1lyžica vegety,chilli paprička podľa chuti. Hríby nakrájame,povaríme v slanej vode ,stačí krátko,a ocedíme.

  2. 2

    Na masti speníme cibulu,pridáme odkvapkané hríby, pokrájanú kápiu a chvílku dusíme -pridáme horčicu, vegetu chilli.

  3. 3

    Odstavíme a necháme ochladnúť.

  4. 4

    Keď je ochladnudé mixujeme v mixéry a dávame rovno do pohárikov.

  5. 5

    Sterilizujeme pri 70 stupnoch pokiaľ nevyduje víčka-pomazánka je výborná,chutí ako Pali:-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aj ja mám v špajzke ešte z minulého roka, tolko húb bolo, ale všetko som dusila na masti a potom prebehla mixerom, horčicu som nedávala
1x amilio