Hríbová mliečna polievka s mätou a mrveničkou
Foto: adelka992
Starosvecká mliečna polievka s balšámom (mätou) zo záhradky Výborná!!!
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme vodu spolu s čerstvými hríbmi, soľou a novým korením. Varíme do mäkka. Medzitým si spravíme z polohrubej múky, vajíčka a soli tuhšie cesto a to potrieme na hrubom strúhadle a premiešame si ich v múke, aby sa nám nezlepili.
- 2
Keď máme hríby uvarené pridáme do vody k hríbom mrveničku a varíme ju do mäkka. Keď ju máme uvarenú dolejeme mliekom v takom pomere koľko chceme polievky, ja som robila cca v 3 l hrnci, necháme prevrieť ( mrvenička nám to zahustí ) ale ak by sa nám zdalo, že polievka je málo hustá môžme zahustiť klasika - 1PL hladkej múky rozrobíme v masle a spravíme si guličku, kt. následne hodíme do polievky a miešame, pekne nám to zahustí a zjemníme následne smotanou, môžeme si polievku dochutiť mletým čiernym korením.
- 3
Nakoniec pridáme nasekaný balšám (mätu) a slaninku, kt. sme si vyškvarili zlejeme z masti a pridáme ju nakoniec do polievky, spraví nám krásnu farbu, chuť a vôňu. Pri podávaní môžeme kopček slaninky dať na polievku, neodporúčam ju celú dať do uvarenej polievky lebo by sa rozmočila. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je vynikajuca a dava sa tam balšám je to podobne mäte ale listy majú jemne chlpky a chutí inač ako mätu poznam , u nás sa dava sušeny do jelít a urobi tu spravnu chuť a aromu :) máme ho v zahradke tak suším pravidelne aledo polievky davam čerstvý