Tagliolini s čírovkou sivou

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 15. novembra 2014

Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...

3
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 strúčiky
140 g (malý)
1 ks (čerstvá)
1 ks
podľa chuti
2 PL (alebo bravčová masť)
1 dcl (alebo vývar)
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si očistené huby a zeleninu...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 1
  2. 2

    Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 2
  3. 3

    Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 3
  4. 4

    Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo dovarené, môže sa obedovať...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Cestoviny, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
krásny recept
*****
až mi zabehlo od prekvapenia, teraz čerstvé čírovky májové DDDDD
avšak jasne, teplý november, tak sú :-)