Foto: zuzanka1367
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila Zobraziť celý popisNezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
140 g (malý) |
|
1 ks (čerstvá) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL (alebo bravčová masť) |
|
1 dcl (alebo vývar) |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si očistené huby a zeleninu...
-
2
Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.
-
3
Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.
-
4
Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.
-
5
Jedlo dovarené, môže sa obedovať...
*****
až mi zabehlo od prekvapenia, teraz čerstvé čírovky májové DDDDD
avšak jasne, teplý november, tak sú :-)
varecha.pravda.sk/recepty/tagliatelle-al-limone/53217-rec...