Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila Zobraziť celý popisNezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 140 g (malý) |
|
| 1 ks (čerstvá) |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL (alebo bravčová masť) |
|
| 1 dcl (alebo vývar) |
|
| Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si očistené huby a zeleninu...
-
2
Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.
-
3
Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.
-
4
Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.
-
5
Jedlo dovarené, môže sa obedovať...









*****
až mi zabehlo od prekvapenia, teraz čerstvé čírovky májové DDDDD
avšak jasne, teplý november, tak sú :-)
varecha.pravda.sk/recepty/tagliatelle-al-limone/53217-rec...