Tagliolini s čírovkou sivou

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 15. novembra 2014

Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...

3
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 strúčiky
140 g (malý)
1 ks (čerstvá)
1 ks
podľa chuti
2 PL (alebo bravčová masť)
1 dcl (alebo vývar)
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si očistené huby a zeleninu...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 1
  2. 2

    Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 2
  3. 3

    Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 3
  4. 4

    Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo dovarené, môže sa obedovať...

    Tagliolini s čírovkou sivou - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Perkelt houbový je výborný snad ze všech hub. Nudke jsem myslela ze jsou mrkvove, tak jsem je nikdy nekoupila, nemam je rada. Ted uz vim, nejsou a az zas budu delat houbovy perkelt, který máš fakt krasny, budu mit krasnou prilohu. Mozna smicham svetle s chili.
ved som bola v Lidli ked boli Talianske dni, čo to som kúpila, ale tieto cestoviny som nevidela,zaujali ma, hubový máš super, ja podobne robím, aj hubový prášok, ten mám, stále pridávam, ale ked s cestovinou aj smotany cvrknem, zvyk
tak si predstav, co sa mi dnes prihodilo: isla som nahodou okolo ineho Lidla a tak ze naziznem a kupila som tie cestoviny a dokonca mali aj sepiove, co neviem nikde zohnat, tak som po 3 pakle kupila, budem musiet dat do mraznicky, lebo to nezjeme za dva tyzdne, som na ne zvedava

Pridaj komentár k receptu: