Chilli kuracie prsia
Chilli kuracie prsia

Kuracie prsia s chilli a guacamole fotorecept

quavers - bez fotkyquavers, 6. mája 2017
Kuracie prsia s chilli a guacamole (fotorecept)
Foto: Quavers

Nevšimla som si, že by sem niekto podobný recept pridal, tak ho i tak pridávam. Je to celkom ľahké a chutné jedlo. Vhodné i Zobraziť celý popisNevšimla som si, že by sem niekto podobný recept pridal, tak ho i tak pridávam. Je to celkom ľahké a chutné jedlo. Vhodné i počas diéty.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Chcem podotknúť, že množstvo závisí na vás. My sme použili 400 g mäsa, polovicu húb, jednu červenú papriku a trochu baby špenátu. Čiže sa nám suroviny zvýšili.

    Kuracie prsia s chilli a guacamole (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky, ktoré budeme vyprážať v panvici. My sme na vyprážanie použili 2 lyžice olivového oleja. Po chvíli sme k mäsu pridali nakrájanú papriku a hubky. A vyprážali sme :).

    Kuracie prsia s chilli a guacamole (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už bolo všetko hotové, pridali sme do panvice baby špenát. My sme použili asi štvrť balíku, ale dajte pozor. Pretože pri miešaní sa môže stať, že vám špenát bude z panvice utekať. My sme pomiešali asi minútu či dve a hotovo.

    Kuracie prsia s chilli a guacamole (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Popritom ako sme spracovali suroviny v panvici, sme si pripravili basmati ryžu. Ako už všetko bolo hotové, vzali sme misku, do ktorej sme dali ryžu. Na ryžu sme poukladali mäsko spolu so všetkým z panvice a pridali 1-2 lyžice chili i 1-2 lyžice guacamole. Všetko sme pomiešali a pochutnali si. Ryžu si môžete nahradiť šalátom, fajita plackou alebo si spraviť wrap.

    Kuracie prsia s chilli a guacamole (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa recept páči, pretože niečo podobné, aj keď nie to isté, robievam a nepochybujem, že by mi nechutil aj tento. Dávam preto 5 *
zinnajdha
Wikipedia: guacamole je avokádový pokrm pochádzajúci od Aztékov. Je pikantný, používa sa hojne v mexickej kuchyni. Takže sa dá kúpiť aj v Mexiku.
evanaaa
Guacamole je avokádová nátierka, najmenej jednu nájdete aj tu, návod na jej prípravu ( od @Jenni ).....
quavers
@Zinnajdha (7.5.2017 10:49)

Zdravím, guacamole je čosi ako nátierka. Dá sa využiť rôzne, a to ako dip, pasta, nátierka a tak. Poradila by som ako ju pripraviť, ale my si to väčšinou kupujeme. Ale na internete určite nájdete mnoho receptov, lebo niekto do guacamole pridáva smotanu, niekto jalapeno papričky, niekto dokonca aj sýr. Takže podľa chuti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia