Neviem či v Oriente poznajú niečo podobné, ale ja toto jedlo tak nazývam.
Suroviny
500 g, uvarené |
|
200 g |
|
1 dcl |
|
1 PL kopcom |
|
|
|
|
|
200 g |
|
200 g, strúhaná |
|
120 g, strúhaný |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu a vymiešame hustú kašu. Na troche rozpáleného oleja si opražíme nastrúhanú mrkvu (5 min). Ryžu si uvaríme (udusíme) vo vývare z húb.
- 2
Do poriadne vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakovej zmesi, na ňu rozložíme uvarenú ryžu zmiešanú s opraženou mrkvou a pokrájanou cukinou, posypeme strúhaným syrom, podľa chuti posolíme a navrch rozložíme zvyšnú zemiakovú kašu. Vo vyhriatej rúre zapekáme 15-18 minút. Kto má rád, môže si pridať aj mletý ďumbier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu