Hovädzia roštenka s hubovou omáčkou
Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 19. apríla 2015
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 19. apríla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hovädziu roštenku nakrájame na steaky, osolíme, okoreníme, sprudka ich opečieme na troške orieškového oleja a dáme do rúry rozohriatej na 180 °C upiecť.
- 2
Demi glace rozohrejeme v hrnčeku a redukujeme dohusta. Pri 80 °C zašľaháme do omáčky maslo, aby zhustla.
- 3
Mäso krájame na plátky a podávame s omáčkou a hubou enoki. Ako príloha sa hodí krémová polenta.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu