Zapekaný baklažán

tom1372 - bez fotkytom1372, 5. apríla 2014
Zapekaný baklažán
Foto: tom1372
2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
210 g
100 g
70 g
90 g
10 g
5 g
5 g
125 g
200 g
120 g
5 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok som prekrojil na poli. Baklažán som si opiekol na panvici do mäkka. Cibuľu, cuketu a šampiňóny som dal dusiť do mäkka.

  2. 2

    Na panvicu som dal následne plátok baklažána; na to som dal 2 polovice cherry paradajok; cibuľu, cuketu a šampiňóny; a nakoniec som na vrch dal plátok mozzarelly. Potom som nechal zapiecť kým sa syr neroztopil. Po zapečené presuniem baklažán na tanier a pokvapkám paradajkovou omáčkou.

  3. 3

    Omáčka: Zvyšné paradajky som olúpal. Zaliate vodou som ich nechal dusiť v kastrolíku do rozpadnutia. Pre chuť som pridal cukru, trochu paradajkového pretlaku.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: