Foto: mariana33
Rýchle, chutné a sýte jedlo...
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal |
|
1 - 2 ks |
|
kúsok |
|
200 g (alebo iný plesnivý syr) |
|
podľa potreby (alebo smotana) |
|
|
|
200 g (alebo iné huby) |
|
Postup
-
1
Ja dávam všetko od oka, takže množstvá sú orientačné. Každý nech dá podľa svojej chuti.Slaninu, cibuľku aj s listami a šampiňóny si nakrájame.
- 2
Dáme si variť cestoviny. Na panvici opražíme nakrájanú slaninku, pridáme cibuľku(môže byť aj klasická cibuľa) a orestujeme. Pridáme šampiňóny, chvíľku podusíme, pridáme nivu. Necháme ju rozpustiť, ak je to príliš husté, prilejeme mlieko, alebo smotanu.
- 3
Do hotovej omáčky dáme kúsok masla na zjemnenie, pridáme uvarené bucatini, premiešame a hotovo. Keďže je syr slaný, netreba soľ ani korenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jasné, jednoduché, bez rečičiek okolo prípravy, zo surovín ľahko dostupných,