Špenátové halušky so syrom

kapitankalucka - bez fotkykapitankalucka, 14. februára 2010
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
500 g
2 ks
4-5 strúčikov
200 g
250 ml
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, osolíme a vodu podľa potreby, aby bolo cesto polotuhé. Do osolenej vriacej vody hádžeme halušky, keď vyplávajú hore scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici orestujeme šampiňóny s pórom(len to biele pokrájame na koliieska). Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky prelejeme omáčkou a posypeme parmezánom alebo eidamom.

Diskusia k receptu

martina34
Môžem povedať, že sú super, varievam ich presne takto a často. Deti ich milujú, keď boli malé, tak ich volali "Francúzke halušky".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia