Plnená cibuľa fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 23. mája 2011

Suroviny

4 - 5 ks veľká
3 - 4 ks
5 ks
5 ks
1 ks
20 g lesné sušené
50 g /pečivo
100+100 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme vetvičky tymiánu, borievky, čierne a zelené korenie a soľ.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si očistíme. Huby namočíme v 100 ml mlieka. Po pol hodine huby uvaríme vo vode domäkka.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vriacej vody pridáme očistenú cibuľu. Varíme cca 10-15 minút.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toastový chlieb nakrájame. Vajíčko rozšľaháme so zvyšným mliekom a chlieb zalejeme.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarenú cibuľu necháme vychladnúť. Prstom vytlačíme stred cibule, necháme len 2-3 vrchné vrstvy. Polovicu stredných časti cibule nakrájame a na 2 PL oleja opražíme.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K cibuľke pridáme uvarené a scedené huby,

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    osolíme a pridáme čerstvo mleté čierne korenie. Pražíme cca 5 minút. Odstavíme.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a namočené rozdrobené pečivo.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmesou plníme cibuľe. Ukladáme ich do pekáča vystlaného zvyšnými cibuľovými striedkami. Prilejeme asi 100 ml vody, v ktorej sa varila cibuľa.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryté pečieme cca 10 minút. Odkryjeme a zapekáme ďalších 10 minút.

    Plnená cibuľa (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu