Foto: zirafninka1
Postup
-
1
V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme vetvičky tymiánu, borievky, čierne a zelené korenie a soľ.
-
2
Cibuľu si očistíme. Huby namočíme v 100 ml mlieka. Po pol hodine huby uvaríme vo vode domäkka.
-
3
Do vriacej vody pridáme očistenú cibuľu. Varíme cca 10-15 minút.
-
4
Toastový chlieb nakrájame. Vajíčko rozšľaháme so zvyšným mliekom a chlieb zalejeme.
-
5
Uvarenú cibuľu necháme vychladnúť. Prstom vytlačíme stred cibule, necháme len 2-3 vrchné vrstvy. Polovicu stredných časti cibule nakrájame a na 2 PL oleja opražíme.
-
6
K cibuľke pridáme uvarené a scedené huby,
-
7
osolíme a pridáme čerstvo mleté čierne korenie. Pražíme cca 5 minút. Odstavíme.
-
8
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a namočené rozdrobené pečivo.
-
9
Zmesou plníme cibuľe. Ukladáme ich do pekáča vystlaného zvyšnými cibuľovými striedkami. Prilejeme asi 100 ml vody, v ktorej sa varila cibuľa.
-
10
Prikryté pečieme cca 10 minút. Odkryjeme a zapekáme ďalších 10 minút.
Diskusia k receptu