
Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...

Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

Stredomorská misa
Výborné a jednoduché predjedlo, vďaka ktorému sa prenesiete do stredomorských krajín.

Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.

Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Lečová torta
Lečo skladané a dusené na spôsob torty. Esteticky pôsobivá a naviac chutná dobrota, ktorú si...

Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Tavuk Salatasi (Kurací šalát) - Turecko
Šalát sa hodí na ľahkú večeru, mal by mať počas podávania izbovú teplotu a ako príloha...

Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Pohánka s banánovou omáčkou
Sýte, rýchle, jednoduché, zdravé. Ako raňajky, olovrant a kľudne aj ako obed...

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske
Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“,...

Slaný koláč
Mlieko dáme zohriať pridáme droždie, cukor, soľ. Pridávame oleja múku. Vypracujeme cesto. Cesto dáme na dosku...