Slimáčiky s hubovou nátierkou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 7. novembra 2010
Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept)
Foto: dorisa

Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové slimáčiky, tak ma napadlo, že vyskušam dať do Zobraziť celý popisRobila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové slimáčiky, tak ma napadlo, že vyskušam dať do listkového cesta túto hriankovú zmes. V surovinách som si pripravila aj syr, ale nakoniec som ho nedala do slimáčikov, bolo dosť hriankovej zmesi.

14
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1  pohár,(zmes)
 na vysypanie dosky
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na slimákov.

    Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvaľkáme lístkové cesto na obdĺžnik.

    Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potrieme hríbovou hriankovou zmesou z dubákov, cibule, paradajok, papriky a dochucovadiel. Cesto s natretou hriankovou zmesou zvinieme. Nakrájame na kúsky asi 2,5-3 cm hrubé.

    Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajce rozšľaháme a každý kúsok pred položením na plech, pokrytý papierom na pečenie, namočíme. Položíme na plech dosť daleko od seba(aby sa nezlepili).

    Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom slimáčiky upečieme vo vyhriatej rúre a možeme podávať. Hodí sa k nim teplý čajík, alebo chladené pivo. Dobrú chuť.

    Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

enerrgizer
poznám len také vegetové a tie mi chutia, hubové musia byť ešte lepšie :-)
tatranka
Na posedenie k vínku,ako stvorené.Celkom dobre si si to vymyslela.
kimlo
Ja zas mám hubovú nátierku a nemám cesto... :-)
evas13
No Doriska toto je tiež bašta, mňam. Ukladám
evanaaa
Silvestrovské chuťovky, ja nemám nič, ale niečo zoženiem. Prípadne pomeliem žampióny alebo suš. hríby a spravím plnku čerstvú, keď nemám inú.
tinca
Slané môžem akékoľvek, kolegyňa robí vo veľkom hubovú pomazánku, tak jednu vyžobroním.
tetuska
robievam s inou náplňou, ale tieto musia byť tiež výborné, len škoda, že nemám hubovú pomazánku...
bozulka
Určite výborné nátierku tiež nemám,ale cesto áno a máš pravdu z Lídlu je dobré aj to chladené ztočené v papieri.Ďakujem za popis nátierky dá sa urobiť.Mám uložené a budem robiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia