Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Slovenská Smörgåstårta

Slané chuťovky

Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

prazdny

Papriková klobása

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

prazdny

Chlebový koláč so špenátom a cottage cheese

Bezmäsité jedlá

Tento recept je troska inou variantou celozrnneho spenatoveho kolaca od @lenivaveganka.

prazdny

Indiánska kukurica na grile

Bezmäsité jedlá

Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

prazdny

Pečeňová nátierka

Bravčové mäso

Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

prazdny

Pečená žltozelená tekvička – Delicata Squash

Bezmäsité jedlá

Niečo pre tých, čo radi maškrtia a nechcú zhrešiť! Ako dieťa predškolského veku i ako školou...

prazdny

Slaninové guľky

Bravčové mäso

Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

prazdny

Pita sendvič s portobellom a rukolou

Bezmäsité jedlá

… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

prazdny

Plnený hermelín

Bravčové mäso

Tento plesňový syr chystá moja dcera , vždy na sviatky.

prazdny

Sójové koláčiky s avokádovým dipom

Bezmäsité jedlá

Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...

prazdny

Špargľa na indický spôsob

Bezmäsité jedlá

Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...

prazdny

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami

Cestoviny

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

prazdny

Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,

Bezmäsité jedlá

Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...

prazdny

Osviežujúca plnená paprička

Bravčové mäso

V tejto horúčave je to výborna a osviežujúca večera.

prazdny

Carpaccio z bravčových paprčiek

Bravčové mäso

Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín....

prazdny

Slimáčiky

Bravčové mäso

Tento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite...

prazdny

Whisky flambovaná foie gras s toastom

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom

Slané chuťovky

Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...

prazdny

Cholesterolová vražda

Večera

Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...

prazdny

Pizza Italia

Bezmäsité jedlá

domáca Italia pizza :-)

prazdny

Šopák podľa mňa ČERNOBOG

Bezmäsité jedlá

Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...

prazdny

Raňajková morčacia pečeň na slanine

Večera

Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...

prazdny

Cviklámenový šalát

Bezmäsité jedlá

Cyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu...

prazdny

Opekané vajcia na sladkokyslo

Bezmäsité jedlá

Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej...

prazdny

Uhorky na grécky spôsob

Bezmäsité jedlá

Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

prazdny

Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou

Slané chuťovky

Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...

prazdny

Kuriatková žemľovka

Bezmäsité jedlá

Asi všetci máme radi kuriatka a jedlá z nich.

prazdny

Ľahký raw šalát s avokádom

Bezmäsité jedlá

Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....