10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou koreninovou zmesou potrieme stehno, uložíme ho do hlbokej nádoby a necháme 20 – 25 dní odležať.
- 2
Ak je stehno hrubšie, zavesíme ho na 2 – 3 dni, aby z neho vytiekla voda. Potom ho uložíme medzi dve dosky a lisujeme, aby v ňom ostalo čo najmenej vody.
- 3
Stehno opäť potrieme koreninami. Soľ, mleté čierne korenie a cesnak vtlačíme hlboko do mäsa a vyčnievajúcu kosť dobre potrieme cesnakom. Okorenené stehno zavesíme na suché vzdušné miesto a necháme schnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu