Sušené stehno

redakcia - fotkaredakcia, 27. novembra 2009
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
10 strúčikov
5 ks
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou koreninovou zmesou potrieme stehno, uložíme ho do hlbokej nádoby a necháme 20 – 25 dní odležať.

  2. 2

    Ak je stehno hrubšie, zavesíme ho na 2 – 3 dni, aby z neho vytiekla voda. Potom ho uložíme medzi dve dosky a lisujeme, aby v ňom ostalo čo najmenej vody.

  3. 3

    Stehno opäť potrieme koreninami. Soľ, mleté čierne korenie a cesnak vtlačíme hlboko do mäsa a vyčnievajúcu kosť dobre potrieme cesnakom. Okorenené stehno zavesíme na suché vzdušné miesto a necháme schnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia