Pečienočky „creme brulée“ s granátovým želé
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 13. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Creme brulée: | |
250 g pečene z kŕmených husí |
|
170 g |
|
40 ml |
|
1 ks na 100 ml hmoty |
|
|
|
|
|
|
|
Želé: | |
1 ks |
|
40 g |
|
12 g |
|
Jablkové pyré: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
3 ks |
|
Ovocný chlebík: | |
120 g |
|
20 g |
|
3 g |
|
30 ml |
|
1 ks |
|
45 g |
|
Postup
-
1
Foie gras necháme povariť v smotane, pridáme brandy, soľ, korenie a cukor (zmes má byť sladšia) a rozmixujeme. Necháme chvíľu chladnúť a pridáme žĺtky. Plníme do silikónových foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri 100 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame.
- 2
Želé: granátové jablko prekrojíme, vyberieme bobuľky, rozmixujeme a precedíme. Pridáme cukor, zohrejeme a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, vyberieme ju, pridáme k zmesi, dobre rozmiešame a plníme do ľubovoľných foriem a necháme stuhnúť.
- 3
Jablkové pyré: jablko očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame a dáme variť s koreninami. Uvaríme, vyberieme koreniny, rozmixujeme a prisladíme.
- 4
Ovocný chlebík: Maslo necháme zmäknúť, nasekáme ľubovoľné sušené ovocie a so všetkými surovinami vymiešame. Pripravené cesto dáme do múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 °C do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu