
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Mini bifteky
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami
Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom...

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...

Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...

Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...

Feta Psiti
Ľahká zapečená feta s paradajkami, paprikou. Predjedlo, večera, pre odvážnejších aj príloha :)

Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....

Tempura papričky plnené syrom
Chrumkavý snack k filmu, hokejovému zápasu, na piknik, či na ohurovanie hostí na návšteve....

Vajcia v zemiakovom župane
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy , , Zemiakovy hotel , ,...

Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...

Šošovica s pomarančom
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)

Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...

Tartaletky s karamelizovanou šalotkou
Cesto: V mise rozmiešame múku so soľou a pridáme na malé kocky pokrájané maslo. Pomocou vidličky ho roztláčame a...

Avokádová nátierka so šunkou
Mala som doma zvyšnú šunku a avokádo, ktoré by ďalší deň už nevydržalo... Tak čo...

Plnené cherry rajčinky
Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...