Špargľa na indický spôsob fotorecept

safran - fotkasafran, 19. mája 2014
Špargľa na indický spôsob (fotorecept)
Foto: safran

Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli.sk, prevzala som ho aj s názvom a malinkými nepresnosťami (dávam väčšie množstvá korenín). Ak skončíte v bode 3, vznikne netradičné teplé predjedlo alebo možno podávať ako prílohu. S ryžou basmati alebo plackou papadam, jogurom a pikantným čatní - hlavné jedlo.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
1-2 PL
1/2 šálky
1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kokosový olej a všetky koreniny. Umyjeme špargľu a spodné konce, ak je treba ošúpeme. Čerstvú čili papričku pokrájame na tenké kolieska. Očistíme šalotku a cesnak, cibuľu nakrájame na tenké priečne polmesiačiky, cesnak na najjemnejšie kocôčky.

    Špargľa na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kokosovom oleji opražíme zrniečka tmavej horčice, kým začnú praskať. Potom medzi prstami rozmrvíme jednú sušenú malú čili papričku, vhodíme rímsku rascu a necháme spolu speniť. Sušené čili nesmie stmavnúť, hneď prihodíme čerstvo krájanú čili papričku a soľ. Premiešame. V zápätí pridáme jemne krájanú šalotku a na drobno pokrájaný cesnak, pražíme do sklovita.

    Špargľa na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme špargľu. Necháme ju obaliť tukom a po chvíli podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť podľa hrúbky špargle. Odkryjeme pokrievku, vodu necháme vydusiť. Na poslednú chvíľu vsypeme strúhaný kokos a necháme do neho vsiaknuť všetku šťavu. Špargľa by nemala byť mäkka, iba tak na skus.

    Špargľa na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou alebo plackou, pikantným čatní a jogurtom.

    Špargľa na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na špargľové jedlo, zvlášť ak sa podáva s jogurtom, je dobré nahriať taniere. Domáci hustý jogurt to znesie. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Sparglove preteky? :-) Ano, to by me nenapadlo takhle na indicky zpusob. Uz si to pisu, @safran ! nepises co jsoui prilohy - jogurt a co jeste? Za sebe zustanu pouze u krasne zpracovanem sparglu a bilé, nesolene ryzi. Jestlit to stihnu jeste v sezone, nevim, ale kdyz nebude spargla, bude treba i jina zelenina jemne chuti, na kterou se to da aplikovat ! Super!
@slavka , ostalo mi trochu špargle, ale rada by som ju zasa vyskúšala na nejaký recept ešte :-)
@Mijaita...Nie , nie :-) špargľová sezóna :-))) treba užiť, kým je...
Nehodila sa mi biela ryža k jogurtu :-) na ktorý som dala väčšiu štipku čiernej soli a pikantná bola rasam omáčka, recept oveľa menej štipľavý, akoby sa mohlo zdať... dala som červenú čerstvú čili, keby bola biela špargľa, bola by bývala silnejšia čerstvá zelená čili. Ešte by mal byť papadam, ale sa mi nechcelo.