Foto: martina34
Zas niečo nové zeleninové, experimentové a chutné.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks, čerstvá |
|
1 ks, malá |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 balíček |
|
4 ks, čerstvé |
|
kúsok |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
trochu |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
|
|
200 g |
|
Postup
-
1
Do parného hrnca si dáme mrkvu, brokolicu a hrášok.
-
2
Na panvicu si dáme olivový olej, keď sa zohreje, dáme nakrájaný pór, chvíľku popražíme, pridáme nakrájané šampiňóny.
-
3
Nakrájame tofu na menšie kúsky, pridáme na panvicu, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme štipku soli. Dobre premiešame a odstavíme zo šporáka a pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku.
-
4
Z parného hrnca si vyberieme mrkvu a nakrájame ju na kolieska.
-
5
Tak isto aj brokolicu vyberieme z paráčika a rozoberieme na malé ružičky, hrubšie tvrdšie časti si nakrájame na kolieska.
-
6
Hrášok len pridáme do celej zmesi, a tiež aj všetku nakrájanú zeleninku. Nastrúhame syr a tiež ho pridáme k zmesi. V hrnčeku si rozmiešame vajíčka s kyslou smotanou a štipkou soli.
-
7
Lístkové cesto si vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrojíme z neho 12 obdĺžnikov veľkosti formy. Ja som použila formu obdĺžnikovú teflónovú, ktorú netreba mastiť, neprichytí sa na ňu. Do každého dáme cesto na spodok. Na cesto vložíme zeleninovú zmes skoro úplne po vrch. Do každého políčka dáme 4 PL vajíčkovej zmesi.
-
8
Na vrch dáme zas cesto, ktoré si trochu nakrojíme a potrieme vajíčkovou zmesou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 25 minút.
-
9
Keď koláčiky vychladnú, vyberieme ich z formy a môžeme ich nakrájať.
Diskusia k receptu