
Špargľové cappuccino so sezamovou tyčinkou
Nakrájame špargľu. Na masle orestujeme šalotku, pridáme víno, odparíme, podlejeme vývarom a pridáme...

Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...

Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou
Miluji mořské plody a ráda ochutnávám hlavně na dovolené u moře různé úpravy. Moje recepty najdete...

Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...

Inovecká saláma s paprikou a cibuľkou
Papriku nakrájame na jemné julienne pásiky a cibuľku na malé kocky. Pečivo natrieme horčicou, poukladáme...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Cholesterolová vražda
Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...

Tofu fašírky s nori riasou
Improvizácia z toho čo som mala k dispozícii a vydarilo sa :-)

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...

Bezlepkový šalát s brokolicou
Bezlepkové penne aj brokolicu uvaríme v slanej vode. Brokolicu po uvarení rýchlo schladíme studenou vodou, ...

Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...

Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...

Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...

Avokádo plnené krevetami
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a...

Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Plnené cherry rajčinky
Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...

Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.