Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....
Zeleninová roláda s nivovou omáčkou
Uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku, zamiešame a vytvarujeme cesto.
Kuracia paštétka
Na panvici rozpustíme 100 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Vmiešame očistené...
Sušené bravčové karé so šalátom
Cviklu uvaríme v slanej vode do mäkka, hneď ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Vajíčkovo-jablkový šalát
Tento rok mám bohatú úrodu letných jablk. treba ich každý deň zbierať zo zeme a ihneď...
Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw
Kapustu najemno nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť, aby zmäkla a vytiekla z nej šťava....
Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...
Dusené kráľovské trúby
V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali...
Jemný vývar
Jasné, úplne obyčajná vec, nijako chuťovo výrazná, ničím neohurujúca, ale mne strašne chutí....
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
Zapečené lilkové závitky
Miluji středomořskou kuchyni, jejich jídla voní čerstvostí a jsou dobře stravitelná. Na letní dny jako...
Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...
Rajčinové raňajky alebo vytunená bruschetta
Popadli ma ráno chute, tak som si nakrájala cherry rajčinky, cibuľu, pridala tuniaka a...
Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.
Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....
Špenátový pletenec
Musím sa priznať, že slané dobroty som mala vždy radšej ako tie sladké. Tentokrát mi...
Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...
Avokádová nátierka so šunkou
Mala som doma zvyšnú šunku a avokádo, ktoré by ďalší deň už nevydržalo... Tak čo...
Chlebík poisťovacieho agenta
Je to rýchle teplé a chutné jedlo, vhodné na večeru, keď si celý deň dokopy...
Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...
Nohutlu soğuk yoğurt çorbası - Studená jogurtová polievka s cícerom
Studená jogurtová polievka, ktorá sa môže podávať aj ako príloha ;-) a okrem toho, že skvelo chutí....
Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.
Hráškovo-kukuričné trojuholníčky
Tento recept ma hneď zaujal ked som si prezerala časopis Pošli recept. Hneď som ho chcela...