Foto: eruska25
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, koľko veží chceme.
-
2
Baklažán opláchneme a nakrájame na cca 7 mm kolieska. Koliesko osolíme, pokvapkáme olejom, položíme plátok syra, plátok šunky. A zas baklažán, posoliť, dať olej, syr, šunku. Opakujeme, stačia na seba dať 4 baklažány, končíme syrom, ktorý sa počas pečenia roztečie. Keď namiesto syra použijeme bryndzu, netreba baklažán osoliť.
-
3
Vežu prepichneme špajlou. Je lepšie použiť dve špajle na jednu vežu, pretože veža počas pečenia padá na jednu stranu.
-
4
Podlejeme trochou vody, pekáč zakryjeme a pečieme pri 180 st. C 1 hodinu.
Vyskúšaj, nám to veľmi chutí.
varecha.pravda.sk/recepty/baklazanove-vezicky-fotorecept/...