Baklažánové veže fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 19. augusta 2017
Baklažánové veže (fotorecept)
Foto: eruska25
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, koľko veží chceme.

    Baklažánové veže (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán opláchneme a nakrájame na cca 7 mm kolieska. Koliesko osolíme, pokvapkáme olejom, položíme plátok syra, plátok šunky. A zas baklažán, posoliť, dať olej, syr, šunku. Opakujeme, stačia na seba dať 4 baklažány, končíme syrom, ktorý sa počas pečenia roztečie. Keď namiesto syra použijeme bryndzu, netreba baklažán osoliť.

    Baklažánové veže (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vežu prepichneme špajlou. Je lepšie použiť dve špajle na jednu vežu, pretože veža počas pečenia padá na jednu stranu.

    Baklažánové veže (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme trochou vody, pekáč zakryjeme a pečieme pri 180 st. C 1 hodinu.

    Baklažánové veže (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Robila som už baklažány a mám ich rada, je to výborný nápad. Neviem, či by nezostali viac v celku ak by sa obalili v cestíčku, lebo tak z nich syr vytečie. Robila som tak vyprážaný špíz z kuracieho mäsa a zeleniny, nebol super zdravý, ale za to chutný. Veď nejeme len očami?

Pridaj komentár k receptu: