Krúpky so slaninkou, s červenou fazuľkou a so syrom

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 20. júla 2015
Krúpky so slaninkou, s červenou fazuľkou a so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
200 g
150 g
200 g
300 g (Lučina)




Postup

  1. 1

    Vodu v hrnci privedieme do varu na miernom ohni a vložíme do nej kožu zo slaniny. Osolíme a pridáme odvážené krúpy. Povaríme asi 20 minút a potom stiahneme zo zdroja tepla a necháme vo vode ešte asi 25 minút, nakoniec ich scedíme.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici osmažíme slaninu nakrájanú na rezance a postupne pridávame na kocky pokrájanú cuketu, uvarené krúpy, fazuľu a všetko spolu prerestujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Z jarnej cibuľky nakrájame zelenú vňať, ktorú primiešane do šalátu, už ho však nezohrievame. Všetko spolu premiešame a uložíme na tanier. Šalát nakoniec dozdobíme smotanovým syrom, ktorý nadrobíme navrch.

Diskusia k receptu

marlenka
Ups,chybička se vloudila-v nazve červená fazuľka,v surovinách biela fazuľka..kompromis-pomiešať bielu s červenou.Idem to asi urobiť,ale namiesto krup dam pohanku.
jamarlen
keď už ani kuchár nerozozozná fazuľku od fazule, potom už ani na farbe nezáleží - je to na veľa odtieňov hnedej….
hajni
No, podľa obrázku to vyzerá na červenú cibuľu, ktorá chýba v surovinách. Azda fazuľa je tam už biela, preto ju ani na obrázku nie je vidno.
evanaaa
Fazuľu tam ani ja nevidím, či je tam jarná (letná?) cibuľka, asi len zelená vňať, ale vidím tam červenú cibuľu surovú, zo žltej cukety len žltý kvet......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia