Krúpky so slaninkou, s červenou fazuľkou a so syrom
Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 20. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 20. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu v hrnci privedieme do varu na miernom ohni a vložíme do nej kožu zo slaniny. Osolíme a pridáme odvážené krúpy. Povaríme asi 20 minút a potom stiahneme zo zdroja tepla a necháme vo vode ešte asi 25 minút, nakoniec ich scedíme.
- 2
Na rozpálenej panvici osmažíme slaninu nakrájanú na rezance a postupne pridávame na kocky pokrájanú cuketu, uvarené krúpy, fazuľu a všetko spolu prerestujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Z jarnej cibuľky nakrájame zelenú vňať, ktorú primiešane do šalátu, už ho však nezohrievame. Všetko spolu premiešame a uložíme na tanier. Šalát nakoniec dozdobíme smotanovým syrom, ktorý nadrobíme navrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu