
Lečo so šampiňónmi
Mala som v chladničke šampiňóny, ktoré som kúpila preto, lebo boli pekné. Pôvodne som...

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Zapekaná špargľa
Je veľa receptov na zapekanú špargľu. Tento som našiel niekde na nete a vyskúšal. Musím...

Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa...

Cuketové pagáčiky
Každý rok sa dostaneme do takého stavu, že cukiet je čoraz viac a viac a my...

Špekačky na čiernom pive
Špekačky pozdĺžne rozkrojíme a kožu ozdobne narežeme. Z oboch strán ich opečieme na tuku...

Letná polievka z pečenej zeleniny
Vlastne všetko čo je teraz bežne v záhradke a je tak úžasná že ju sem musím zapísať...

Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Nadýchané šišky z cesta z chladničky
Super šišky, ktoré zvládne každý. Netreba ani valček, ani pracovnú dosku, ani podkysnutie....

Kráľovské kura
Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na...

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Palacinky s pudingom a ovocím
Tieto palacinky sú veľmi jemné a jednoducho vynikajúce :-P

Vianočná štóla
zdroje Tiginko, web, gusto
Krehké pečivo plnené Nutellou (vyskoč z vody)
Cesto s kvasnicami, ktoré nemusí klasicky kysnúť. Cesto sa dá jednoducho len do vody, kde chvíľu odpočíva. Upečené pečivo je výborné, cesto krehké a mäkké....

Trasené rezy
žltky vymiešame s cukrom do peny, pridávame striedavo olej a mlieko, múku zmiešanú s práškom do...

Škoricové kolieska
Tieto kolieska pekávam len na vianoce ale sú dobré možu sa upiecť aj inokedy.

Kokosovo-orechové guľky
Biela cokolada, kokos, orechy. Vsetko same mnamky. Uz na prve pocutie ma tento...

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...

Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Nátierka z pohánky
Komerčný receptPohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a...

Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky