Jablkové lievance fotorecept
Jednoduchá a rýchla príprava, lievance s výbornou chuťou potešia vaše ratolesti na raňajky, večeru...
porcií
príprava
Suroviny
| 300 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| podľa chuti (alebo škoricový cukor) |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| Na vysmážanie: | |
|
|
|
| Na podávanie podľa chuti: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
V mlieku rozhabarkujeme žĺtok so štipkou soli. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, zasypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
K mlieku so žĺtkom primiešame nastrúhané jablká, vanilínový cukor a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva. Do cesta varechou zapracujeme tuhý sneh z bielka, všetko dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou robíme lievance, ktoré z oboch strán na miernom plameni vysmážame do zlatista.
-
4
Po upečení posypeme práškovým cukrom alebo použijeme javorový sirup, šľahačku, ovocie, džem, Nutellu podľa chuti.









Diskusia k receptu