Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapečené prekladané zemiaky s hubami fotorecept

mysiacik - fotkamysiacik, 27. novembra 2017
Zapečené prekladané zemiaky s hubami (fotorecept)
Foto: mysiacik

Milujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá. Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, je jednoduché a Zobraziť celý popisMilujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá. Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, je jednoduché a tá hríbová chuť? Musíte vyskúšať :D

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4 hrste (miešané)
2 ks veľká
5 ks
250 ml (30 %)




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v osolenej vode (v šupke). Medzitým si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a scedené hríby, ktoré sme si nechali predtým asi 15 minút v horúcej vode napučať. Osolíme, okoreníme, pridáme aj trocha šťavy z hríbov a necháme asi 10 minút dusiť. Misu z jenského skla si namastíme olivovým olejom a posypeme stúhankou. Keď už máme zemiaky hotové, ošúpeme, krájame na plátky a postupne ukladáme do zapekacej misy. Na prvú vrstvu uložíme polovicu opraženej cibuľky s hubami, opäť navrstvíme zemiaky, na ktoré uložíme druhú polovicu zmesi.

    Zapečené prekladané zemiaky s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pokryjeme poslednou vrstvou zemiakov. Takto uložené, strčíme do rúry na 180 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme a zalejeme smotanou zmiešanou s vyšľahanými vajíčkami (samozrejme osolené, okorenené) a vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista :)

    Zapečené prekladané zemiaky s hubami (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie zemiačky sú pekne zapečené, lákavé, skúsila by som aj so žampiónmi, lebo tie sušené hríby, či huby sa mi zdajú málo výrazné do toho, ale mám aj také, možno zmiešam oboje.
strucik
Neponúkol by som sa, podľa mňa sú strašne hrubé. Ale tak zase uznávam, voní to až ku mne. Mávám!
afataga
@Mysiacik (27.11.2017 16:50)

Kazdy normalny clovek konzumuje len jedle huby, teda aspon si to mysli. Staci napisat susene lesne huby, lebo napr. taky kozak nie je hrib.
afataga
@Evanaaa (27.11.2017 16:40)

Mozes prelozit do nejakeho zrozumitelneho jazyka, co si napisala? Susene lesne huby su malo vyrazne? Dobre to chapem? Tie zampiony z obchodu su vyraznejsie?
evanaaa
@Afataga , myslela som tým, že tie sušené sú málo mäsité, neviem sa vyjadriť, sú tenké aj po namočení, preto by som ich zmiešala ešte s nejakými čerstvými, aby ich bolo cítiť, že tam nejaké huby, či hríby sú. Nemala som na mysli to, že nie sú chutné, alebo podobne, sama mám dosť nasušených, ale ich dávam do mäsa, či do kapusty.
evanaaa
A ešte , @Afataga , neviem, či si tak dôsledná vo všetkom, čo ty robíš, píšeš, ap. chytáš ľudí za slovíčka, alebo si zle vysvetľuješ čo kto napíše. A nie len teraz......
afataga
@Evanaaa (28.11.2017 18:40)

Len som sa opytala, lebo mi nebolo jasne, co si vlastne napisala. Susene huby mas preto tenke, lebo ich asi krajas moc na tenko pred susenim a citit ich chut bude vzdy, aj ked su tenke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia