Foto: mikulas33
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju pripravujem so zemiakovým prívarkom
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3/4 kg |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 čl |
|
1/2 ks (nadrobno pokrájaná) |
|
1 čl |
|
1 štipka |
|
3 ks (staršie) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
rožky si namočíme do misky s vodou
- 2
mäso dáme do misky a pridáme vyžmýkané rožky,vajce, pretlačený cesnak, papriku, cibuľu, majoránku, čierne korenie a soľ
- 3
masu rukami miesime až sa nám všetko premieša a spojí, z cesta spravíme bochník ktorý vložíme do olejom vymazanej hlbokej formy remosky (ja mám remosku originál ), na vrch poukladáme plátky slaniny a zapneme remosku pečieme cca hodinu potom špajľou vyskúšame či je fašírka upečená
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.najnakup.sk/Porovnaj_prislusenstvo-pre-male-kuchyns...
, mísy se dají koupit zvlášť.
www.najnakup.sk/Porovnaj_parne-a-elektricke-hrnce_REMOS...