Fašírka v Remoske

mikulas33 - fotkamikulas33, 13. januára 2013
Fašírka v Remoske
Foto: mikulas33

u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju pripravujem so zemiakovým prívarkom

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg
1 ks
3 strúčiky
1 čl
1/2 ks (nadrobno pokrájaná)
1 čl
1 štipka
3 ks (staršie)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    rožky si namočíme do misky s vodou

  2. 2

    mäso dáme do misky a pridáme vyžmýkané rožky,vajce, pretlačený cesnak, papriku, cibuľu, majoránku, čierne korenie a soľ

  3. 3

    masu rukami miesime až sa nám všetko premieša a spojí, z cesta spravíme bochník ktorý vložíme do olejom vymazanej hlbokej formy remosky (ja mám remosku originál ), na vrch poukladáme plátky slaniny a zapneme remosku pečieme cca hodinu potom špajľou vyskúšame či je fašírka upečená

Diskusia k receptu

haston
vyskúšam - remosku mám po mame. škoda, že nevyrábajú tie nádoby z iného materiálu. hliník nie je ideálny..
frezia68
Dobre si navaril @milulas33 a pekne naservíroval.Len ak prestieraš,nôž otoč ostrím k tanieru,aby si bol perfektný.A pridaj ďaľší recept,si šikovný :-)
mikulas33
Hlinik pokial v nom nerobyte kysle veci tak sa neuvolnuje a pocul som ze ta teflonova misa nepecie az tak dobre ako hlinikova ze to teplo sa tak dobre neprevedie na spodok ako v hliniku
tiginko
@mikulas33 aj teflonove hrnce su vacsinou z hlinika, prave kvoli dobrej tepelnej vodivosti. Na hlinik sa potom nastriekava niekolko vrstiev teflonu.
tiginko
@mikulas33 aj teflonove hrnce su vacsinou z hlinika, prave kvoli dobrej tepelnej vodivosti. Na hlinik sa potom nastriekava niekolko vrstiev teflonu.
mikulas33
ja mám len hliníkové misy o tej teflónovej som to čítal na nejakom fóre
bambuch
Pekne sa ti podarila...ja mám 52 r.remosku a som s ňou spokojná.Na dno si radšej dávam alobal.Recept ukladám do KK.
evanaaa
remosku nemám, ale ma zaujíma, v tom linku od @viera1 , to je len vložka do Remosky, lebo ja som ju ešte nevidela, neviem teda, z koľkých častí sa skladá, ako celá Remoska to určite nie je.preto sa pýtam.
marienka44
@Astheart , aj aj mam staru remosku z hlinika. Otvorila som Tvoj link, ale tam nie su nahradne spodne casti k objednaniu. Budem to riesit tak, ze na dno remosky dam peciaci papier.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia