Domáci bujón zmrazený

dvorka - fotkadvorka, 20. februára 2014
Domáci bujón zmrazený
Foto: dvorka

Je nás veľa čo si dobrý vývar z polievky ktorá zostala uskladňujeme v kelímkoch v mrazničke. Teraz som mala kuru a z nej som Zobraziť celý popisJe nás veľa čo si dobrý vývar z polievky ktorá zostala uskladňujeme v kelímkoch v mrazničke. Teraz som mala kuru a z nej som si pripravila samostatný silný vývar a následne zamrazila.

Suroviny

 droby + beháky + kosti




Postup

  1. 1

    Do kastróla som dala kuracie droby, beháky (nohy s prstami ☺), krk a kosti a kožu odrezané z kury. Zaliala som studenou vodou asi 750 ml a varila hodinu. Medzi tým som očistila zeleninu - mrkvu, kaleráb, petržlen, zeler a cibuľu, umyla a nakrájala na väčšie kúsky. Po hodine som ich dala do vývaru, trochu som posolila a varila som ešte 30 minút.

    Domáci bujón zmrazený - obrázok 1
  2. 2

    Po dovarení som cez sito vývar precedila a dala som na balkón vychladiť. Z polostuhnutého vývaru som odobrala tuk do skleneného pohára a polovicu vývaru som preliala do nádobky z ktorej som ho nalievala do nádob na ľad.

    Domáci bujón zmrazený - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som obrala z kostí, droby rozkrojila na menšie kúsky a pridala som druhú polovicu vývaru. Ponorným mixérom som rozmixovala na kašu. Tú som tiež dala do nádobky na ľad a vložila do mrazničky. Na druhý deň som ľadové bujóny vybrala z misiek, dala som do sáčkov so zipsovým uzáverom, vycucla vzduch slamkou a zavrela. Takto si robím aj hovädzie alebo čisto zeleninové bujóny.

    Domáci bujón zmrazený - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobre využiteľný nápad.Mne nechutí vývar z hydinových drobkov,kostí a koží,mám rada silný mäsový(hydinový aj iný) vývar a ten dávam zamraziť do 1 dcl kelímkov,využívam,ked nemám čerstvý vývar k vareniu iného pokrmu.
ola111
Extra nápad,na budúce narobím do zásoby,zíde sa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia