Tento recept pochadza od mojej tety-maminej sestry, ktora sa vydala do Madarska a dlhodobo zije chvala Bohu na svoj vek t.r.90ku sme s nou Zobraziť celý popisTento recept pochadza od mojej tety-maminej sestry, ktora sa vydala do Madarska a dlhodobo zije chvala Bohu na svoj vek t.r.90ku sme s nou oslavili, v meste Eger. Urcite vela vareskarov pozna toto mesto ako oblubenu destinaciu Slovakov a Poliakov na kupanie. No a pri nasich pravidelnych navstevach nam tieto palacinky piekla aby sme nemuseli platit za ne na kupalisku a kedze nam velmi chutili tak som ju poprosila o recept, totiz tie palacinky boli makke, akesi stavnate no proste chutili.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si dam najprv mlieko, osolim, vajicka tuto masu rozmixujem aby sa pekne spojili, potom pridavam muku a vzdy mixujem cesto nesmie byt ani huste ani riedke take akurat preto neuvadzam muku nakoniec pridam olej rozmixujem a necham odpocivat aspon pol hodiny, ak sa mi po tomto case zda cesto riedke pridam muku, ak je huste pridam mlieko rozmixujem a peciem. Finta tychto palaciniek spociva v tom ze nedavam cukor /ved v akejkolvek plnke jej bude dost, ak nebudu plnene ,tak sa pocukruju ja osobne mam rada take bez plnky a tou druhou fintou je ten olej ten dava palacinkam vlacnost pri peceni potrebujem malo oleja a kedze tam nie je cukor nepripaluju sa. Z tohto mnozstva podla panvici je cca 15-20 palaciniek.
Diskusia k receptu