Francúzske zemiaky z konvektomatu fotorecept

emdy - fotkaemdy, 22. februára 2017
Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept)
Foto: emdy

Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť pokrmu, ktorý je pripravovaný šetrne pri nízkej teplote Zobraziť celý popisJe to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť pokrmu, ktorý je pripravovaný šetrne pri nízkej teplote za pomoci parného režimu a teplotnej sondy.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg prané
300 g
10 ks
500 ml
30 g
10 g
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Použijeme gastronádobu GN 2/3 x50 mm, ktorú potrieme rastlinným olejom. Surové zemiaky nakrájame na plátky a začneme ukladať vrstvy s pokrájanou kobásou a vajíčkom (5 ks vajec uvarených na tvrdo).

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zálievku pripravíme rozšľahaním 5 vajec a smotany, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Dáme do konvektomatu a nastavíme parameter Delta "T" na 85 °C v jadre pokrmu. Nastavíme parametre programu nasledovne: čas 1:15, teplota 165 °C a vlhkosť 30 %. Tepelnú úpravu ukončuje dosiahnutie jedného z nastavených parametrov.

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok...

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dosa
...výsledok sa mi páči,...všetko z konvektomatu ovela chutnejsie ako z klasickej rúry....5*
redakcia
Autor receptu v 1. bode postupu práve opravil označenie použitej gastronádoby na GN2/3 x50 mm.
Ďalej na želanie autora receptu pridávame vysvetlenie:
Standardne oznacenie gn je nasledovne:
1/1
2/3
1/2
1/4
toto oznacenie urcuje zakladny a standardizovany rozmer ci je cela dvojtretinova alebo polovicna atd atd... Meni sa len hlbka nadoby oznacovana v mm, tento system je kompatibilny v celom zariadeni.
afataga
dalsi z nasich naj jedal, len vajec do smotany davam menej, stacia 2 a na zalievku zmiesam slahackovu s kyslou a vajciami, inak takmer rovnako, budem sa opakovat, rada by som ochutnala a porovnala rozdiel
inak ta tvoja andaluzka omacka je u nas ako doma, hlavne v lete
emdy
:) v gastre som začínal ako 15 ročný a učila ma moja stará mama ktorá varila na fare... takže ten návyk poctivej domácej kuchyne mi zostal... ktorý dnes praktizujem po svojom :) podojím... nechám sadnúť smotanu a vajcia si idem zobrať do kurína takže neexistujú žiadne obmedzenia :)
garanco
Mne sa zdá tých vajec akosi veľa, natvrdo varené nedávam, iba zalievam sladkou smotanou s rozšľahanými troma vajíčkami. Pečiem v remoske ( a priznám sa, že som "živý" konvektomat ešte nevidela) a páčia sa mi také mäkšie vajíčka rovnomerne rozložené medzi zemiakmi ... práve dnes sa chystám ich pripraviť.
1x emdy
ajula
Troch u dlhšie pečenie sa mi zdá, až 1h.15. min. Ja to tiež robím so sur. zemiakmi, ale behom 50 min. to mám v rúre hotové