Francúzske zemiaky z konvektomatu fotorecept

emdy - bez fotkyemdy, 22. februára 2017
Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept)
Foto: emdy

Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť pokrmu, ktorý je pripravovaný šetrne pri nízkej teplote za pomoci parného režimu a teplotnej sondy.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg prané
300 g
10 ks
500 ml
30 g
10 g
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použijeme gastronádobu GN 2/3 x50 mm, ktorú potrieme rastlinným olejom. Surové zemiaky nakrájame na plátky a začneme ukladať vrstvy s pokrájanou kobásou a vajíčkom (5 ks vajec uvarených na tvrdo).

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zálievku pripravíme rozšľahaním 5 vajec a smotany, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Dáme do konvektomatu a nastavíme parameter Delta "T" na 85 °C v jadre pokrmu. Nastavíme parametre programu nasledovne: čas 1:15, teplota 165 °C a vlhkosť 30 %. Tepelnú úpravu ukončuje dosiahnutie jedného z nastavených parametrov.

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok...

    Francúzske zemiaky z konvektomatu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dalsi z nasich naj jedal, len vajec do smotany davam menej, stacia 2 a na zalievku zmiesam slahackovu s kyslou a vajciami, inak takmer rovnako, budem sa opakovat, rada by som ochutnala a porovnala rozdiel
inak ta tvoja andaluzka omacka je u nas ako doma, hlavne v lete
...výsledok sa mi páči,...všetko z konvektomatu ovela chutnejsie ako z klasickej rúry....5*
:) v gastre som začínal ako 15 ročný a učila ma moja stará mama ktorá varila na fare... takže ten návyk poctivej domácej kuchyne mi zostal... ktorý dnes praktizujem po svojom :) podojím... nechám sadnúť smotanu a vajcia si idem zobrať do kurína takže neexistujú žiadne obmedzenia :)