Foto: emdy
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť pokrmu, ktorý je pripravovaný šetrne pri nízkej teplote Zobraziť celý popisJe to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť pokrmu, ktorý je pripravovaný šetrne pri nízkej teplote za pomoci parného režimu a teplotnej sondy.
porcií
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Použijeme gastronádobu GN 2/3 x50 mm, ktorú potrieme rastlinným olejom. Surové zemiaky nakrájame na plátky a začneme ukladať vrstvy s pokrájanou kobásou a vajíčkom (5 ks vajec uvarených na tvrdo).
-
2
Zálievku pripravíme rozšľahaním 5 vajec a smotany, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- 3
Dáme do konvektomatu a nastavíme parameter Delta "T" na 85 °C v jadre pokrmu. Nastavíme parametre programu nasledovne: čas 1:15, teplota 165 °C a vlhkosť 30 %. Tepelnú úpravu ukončuje dosiahnutie jedného z nastavených parametrov.
- 4
A tu je výsledok...
- 3
Ďalej na želanie autora receptu pridávame vysvetlenie:
Standardne oznacenie gn je nasledovne:
1/1
2/3
1/2
1/4
toto oznacenie urcuje zakladny a standardizovany rozmer ci je cela dvojtretinova alebo polovicna atd atd... Meni sa len hlbka nadoby oznacovana v mm, tento system je kompatibilny v celom zariadeni.
inak ta tvoja andaluzka omacka je u nas ako doma, hlavne v lete