Domáci chlebík bez kysnutia a pekárne

miomatka - bez fotkymiomatka, 5. januára 2015
Domáci chlebík bez kysnutia a pekárne
Foto: miomatka

Fantastický chlebík ktorý nekysne a na jeho prípravu nepotrebujete ani pekárničku.

4
porcie
180 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

135 g
90 g
65 g
145 g
2 PL
3 PL
1,5 ČL
1 PL
3 PL
350 ml




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky ingrediencie dokopy a dáme do formy na chlieb. Necháme odležať v chladničke pár hodín, min. 2 hodiny.

  2. 2

    Dáme piecť do rúry na 175 °C na 20 minút, potom vyberieme chlebík z formy a pečieme priamo na ražni ďalších 30 až 40 minút. Chlebík vydrží v chlebníku päť dní.

Diskusia k receptu

terinka55
Výborný chlebík! Aj keď zo zdravotných dôvodov rôzne semiačka mám zakázané... A roky som tak žila :-)
mezi
Odjakziva sa chlebom nazyval vyrobok z obilia. Ako pozeram, tak pozeram, ziadne z uvedenych semien nie je semeno obilia. To potom monitor mozme nazyvat televiznym prijimacom a bezne faro formulou 1.
ali123
Vyzerá to zaujímavo. Mám dve otázky: aké oriešky a či môže byť iný olej ako kokosový, napr. olivový.
manka1
chlebík je určite výborný - k @mezi - "uvedené semienka nie je semienko obilia" - a ovsené vločky sú čo???
- a práve tie ovsené vločky sú problém pre bezlepkovú stravu - takže by to nemalo byť zaradené do kategórie bezlepkové - ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia