Rýchle palacinky

zoonek - fotkazoonek, 16. júla 2013
Rýchle palacinky
Foto: zoonek

Tento recept nie je moj. Okopírovala som ho zo stránky healthyfood.com ktorá bola založená iba 16 ročnou Yasmin. Je pre mňa jednou z najväčších Zobraziť celý popisTento recept nie je moj. Okopírovala som ho zo stránky healthyfood.com ktorá bola založená iba 16 ročnou Yasmin. Je pre mňa jednou z najväčších inšpirácii. Snaží sa žiť zdravo a keďže je vegánka tak si vymýšľa vlastné recepty. Tieto chutné a rýchle palacinky sa dajú spraviť len z troch ingerdiencií a sú neodolateľné!

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (alebo 2 malé)
2 ks
15 g
štipka
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rozpučíme si banán a potom k nemu postupne pridáme múku, vajíčka, vanilku a ak chceme tak aj škoricu. Dosladíme podľa chuti.

  2. 2

    Dobre rozmixovanú zmes pripravíme ako obyčajné palacinky; t.j. pečieme na panvici na miernom plameni. Môžme použiť kokosový bio olej aby sa palacinky nepripiekli. Podávame s arašidovým (alebo iným orechovým) maslom a ovocím alebo podľa chuti.

Diskusia k receptu

kailinne
Pekný recept, ale skôr vegetariánsky než vegánsky - nemalo by tam byť vajíčko. Ale páči sa mi, niekedy vyskúšam :)
kredenc
Keď chce niekto žiť rozumne zdravo, nemôže byť vegánom. (Ak si myslíte, že to nie je pravda, dajte odkaz na odbornú literatúra, internetové adresy do toho nepleťte.)
mariamka
ja taketo recepty obchadzam, lebo im nerozumiem, ale zas respektujem kazdeho pohlad a obdivujem orientaciu v "zdravej" zivotosprave
radost
môj malý názor:
-ak je cieľom dlhovekosť-opýtajme sa tých-ktorí žijú dlho-čo jedli po celý život...
-ak je cieľom chuť-tak potom rešpektujem čokoľvek-čo inému chutí-nehľadiac na vlastný vnem...
-ak je cieľom zdravie-to súvisí s tou dlhovekosťou-sám pánboh nevie-čo pre koho..:-)
-ak je cieľom radosť...aj radosť z jedla..tak potom názory druhých idú vedľa..záleží len a len na mne..
-žime-jedzme-pime=s radosťou..
všetkým dobrú chuť a radostný dlhý život želám...:-)
andreac
Ďakujeme za upozornenie, názov receptu bol zmenený. Redakcia
radost
@mariamka
a ja si myslím-že to nejde..:-)..teda=skombinovať pre mňa najvhodnejšie-čiže pozitívne sa vysomáriť..:-)
život má toľko nuáns a ovplyvňovaní-že...ale=najdňležitejšia je pohoda,viera-že pre seba robím to najlepšie-a sa o to usilovať..ale nie "natvrdo,nasilu"...ale radostne..a potom..potom ani tak nezáleží na dlžke-ked je kvalita..
a vôbec-ani neviem-čo som sa tak tu rozkecala..asi sa mi žiadalo..
@mariamkla..ako ťa tu na VARECHE sledujem-si sympatické žieňa...:-)
mariamka
@radost ani som netusila ze ma tu niekto sleduje :) ale je to prijemne a potesujuce, ak tak na niekoho posobim, ty nam tiez robis radost mila @radost , aj ked tie rymovacky v poslednej dobe flakas :) ale krasneho ducha v tebe obdivujen neustale,,
zoonek
@kredenec @micanela @mariamka ja nevravím že to je správny životný štýl ale tým že sa to dievča snaží žiť "zdravo" som myslela že keďže neje veľa vecí lebo je vegánka tak si vymýšľa rôzne recepty aby do seba dostala aspoň niejaké tie vitamíny a výživu. A ospravedlňujem sa za všetky chyby a zmätky čo som tu narobila a aj redakcii že to tu museli opravovať.
zoonek
@kabanoska neverím že toto vysvetľujem dospelému človeku ale okay :D prvé tri ingerediencie sú kľúčové. Zvyšné sa nemusia použiť ak Vám nechutia. Dúfam že som Vám pomohla porozumieť tomuto receptu. A máte tam ten jpg nebojte nič
pusta
nuž, asi myslela tie 3 suroviny len na palacinky samotné, bez ostatných prísad, nie?
ved poznáte základný rp iba na palacinky.
zoonek
@pusta áno presne tak. Ďakujem. Neviem prečo ale odkedy som tu dala ten recept tak asi okrem 3 komentárov, na mňa všetci útočia akokeby som ich to nútila variť :D asi som už zabudla akí sme my Slováci milí a mierumilovní
mariamka
@zoonek ziadny utok :) ja som iba reagovala na ten povodny nazov "veganske palacinky" lebo o tom nemam ani sajnu , k receptu nemam nic, ved az na ten banan su to napokon bezne palacinky, .. pohoda :)
radost
@zoonek
ja ozaj neútočím..želám ti všetko dobré..len som sa akosi zamyslela..ale-prosím-nič neber osobne..príjemný večer želám..
boxik
Ak cesto neobsahuje múku , mlieko , vajíčko a štipku soli , nemožno hovoriť o palacinkách ani keď sa ako snažíte. Sú to len nejaké placky , možno aj jedlé ale nie palacinky.
evanaaa
Vypadajú dobre, ale nie ako palacinky, skôr lievance a s tým banánom aj dobre chutia, viem si predstaviť, treba vyskúšať. Alebo, ako píše @boxik , sladké placky. Ešte by som ich poliala ovocnou omáčkou.
strucik
Podľa mňa sú to placky, možno s prižmúrením oka snáď aj lievance, ale palacinky určite nie. Palacinky vyzerajú inak, pripravujú sa inak a servírujú sa tiež ináč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia