Hovädzí jazyk
Hovädzí jazyk

Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenom

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 16. mája 2017
Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (môže byť aj údený)
1 ks
80 g
200 ml
200 g čerstvý




Postup

  1. 1

    Hovädzí jazyk uvaríme vo vode domäkka.

  2. 2

    Do hrnca dáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, primiešame pokrájaný cesnak a hladkú múku, ešte chvíľu pražíme a zalejeme studeným vývarom. Varíme aspoň 20 minút. Omáčku dochutíme soľou a korením a prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Pokrájaný uvarený hovädzí jazyk vložíme do omáčky a spoločne prehrejeme. Podávame s domácou knedľou a postrúhaným čerstvým chrenom.

Diskusia k receptu

radox1
odporucam skontrolovat prezentacnu fotku,nakolko nezodpoveda surovinam,ktore su uvedene v popise.
redakcia
@Radox1 (16.5.2017 08:51)

Áno, už sme kontaktovali kompetentných, keď nám veci ozrejmia, recept opravíme. Ďakujeme.
radox1
teda nejde mi o tvar toho jazyka nakr.na kocky,ale o tu tmavu omacku,ktora vobec nie je spomenuta v recepte.
haji
@Radox1 (16.5.2017 13:58)
To je bonus. Já mám bonusy ráda, protože jsem celkem hamižná. Demiglas, čo iné. Mistr má svoje now aj how a to si chráni. Není sám. Asi tak.
radox1
ano,presne o to mi islo,aby to tam bolo doplnene.a ked si sem idu robit reklamu,tak nech to ludom predostru poriadne.v dnesnej dobe uz nejake tajne now-how je smiesne,v case internetu sa vsetci vykradaju navzajom.
redakcia
Recept sme upravili, teraz by už fotografia mala korešpondovať s postupom.
redakcia
@Radox1 (16.5.2017 14:33)

Recepty kuchárov z rôznych reštaurácií, ktoré na Varecha.sk uverejňujeme si na náš web nepridávajú samotní kuchári. Takže svojvoľnú reklamu si tu určite nerobia :) Recepty preberáme z printového magazínu Varecha, pre ktorý recepty realizujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia