Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenom
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 16. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 16. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode domäkka.
- 2
Do hrnca dáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, primiešame pokrájaný cesnak a hladkú múku, ešte chvíľu pražíme a zalejeme studeným vývarom. Varíme aspoň 20 minút. Omáčku dochutíme soľou a korením a prepasírujeme cez sitko.
- 3
Pokrájaný uvarený hovädzí jazyk vložíme do omáčky a spoločne prehrejeme. Podávame s domácou knedľou a postrúhaným čerstvým chrenom.
Tiež hovädzí jazyk:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, už sme kontaktovali kompetentných, keď nám veci ozrejmia, recept opravíme. Ďakujeme.
Haha, foto je úplně v pořádku. Mistr si hezky pohrál s tvary.
To je bonus. Já mám bonusy ráda, protože jsem celkem hamižná. Demiglas, čo iné. Mistr má svoje now aj how a to si chráni. Není sám. Asi tak.
Recepty kuchárov z rôznych reštaurácií, ktoré na Varecha.sk uverejňujeme si na náš web nepridávajú samotní kuchári. Takže svojvoľnú reklamu si tu určite nerobia :) Recepty preberáme z printového magazínu Varecha, pre ktorý recepty realizujú.
zbytocne chytas za slovicka,profesional.