Šťavnatý koláčik bez múky

habakukurica - fotkahabakukurica, 31. januára 2014

Neviem robiť piškóty, ani kysnuté cesto a preto si celý čas myslím, že neviem piecť..poslednú šancu som dala môjmu výmyslu a vyšlo to Zobraziť celý popis Neviem robiť piškóty, ani kysnuté cesto a preto si celý čas myslím, že neviem piecť..poslednú šancu som dala môjmu výmyslu a vyšlo to :) zistila som, že piecť viem ale bez múky a cukru :)

8-10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3-4 ks
2 ks
150-200 g
150-200 g
1 PL
1 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvy na tenkom. Pridáme asi za hrsť alebo aj dve hrozienok, 4 žĺtka, mak, vločky, strúhaný kokos, na kolieska nakrájaný banán, kypriaci prášok a med. Všetko spolu poriadne zmiešame.

  2. 2

    Medzi tým si zo 4 bielok urobíme sneh a ten následne vmiešame ku ostatnej mase. Hmota by mala byť taká redšia, ak nie je pridáme ešte vajíčko.

  3. 3

    Takéto cesto vylejeme do pekáča vystlaného pečiacim papierom a pečieme pri 200º asi 20-35 min. Či je koláč upečený zistíme tak, že do stredu pichneme špáratkom a keď zostane čisté máme hotovo. Koláčik je mäkkučký a ľahučký a hlavne megašťavnatý.

  4. 4

    Necháme ho vychladnúť a servírujeme buď samotný alebo ja ho robím s tvarohovou pokrývkou (mäkký tvaroh + 1pl medu + trochu perníkového korenia) alebo poduseným nastrúhaným jablkom so zázvorom a škoricou.

Diskusia k receptu

paeva
tento by som v krátkej dobe chcela vyskúšať
kara
Tak to musi byt bomba. Prave take nieco potrebujem. Zo stravy som komplet vylucila psenicu, ale na sladky kolacik mam chut.tak hned zajtra skusam. Dakujem.
andiss
Paraaadny :-) urcite vyskusam. Mnam, mnam. Nerozpada sa, vsak?
marianne
no teeda,prijemne prekvapenie tento kolac..zrejme tie vajicka ho tak skvelo drzia pokope..kokos asi vynecham ked je to take dobree makove
habakukurica
Po prve dakujem za mile komentare :) po druhe nerozpadava sa, teda este nikdy sa nerozpadol :) inak ten kokos sa da naozaj kludne da vynechat a a kludne aj vlocky - robievam ho aj cisto makovy ale to uz s mletym makom a bez mrkvy :) som rada ze chuti
yuyulik
parádny receptík, určite vyskúšam...taký raňajkový koláčik :-)
jamaja
ešte otázka...mak zomletý alebo celý?
habakukurica
Dobry den, ked robim cisto makovy (bez vlociek a kokosu) tak davam mlety a davam ho viac ale v podstate je to jedno :) ked mam pomlety tak dam ten ked nemam dam obycajny chrumkavy :)
anaxas
Zajtra skúšam , ďakujem vyzerá super samé dobré ingrediencie
gubics
Vyskúšam, možno sa od neho nepriberá.
Je to zloženie zaujímavé, ale nemusí byť všetko rovnaké.
gubics
Vyskúšam, možno sa od neho nepriberá.
Je to zloženie zaujímavé, ale nemusí byť všetko rovnaké.
habakukurica
Som rada ze chutil :) neviem co sa nepribera, ale urcite menej ako so smotanovosalkoveho cukroveho..ak sa je s mierou tak urcite nie :)
luss44
@habakukurica , keďže všetko nové makové vítam, dnes som vyskúšala aj tento koláčik a zaslúžiš si pochvalu, je výborný. Dala som trochu viac maku, a banán sa mi tam nejak chuťovo stratil, nabudúce dám dva. Tvaroh som natrela ešte za horúca. Vďaka za nový rcp.


havino
páči sa mi koláčik, vyskúšam, asi bez mrkvy

@luss44 tiež ho máš parádny
dara2112
No to urcite vyskusam, kedze stale bojujem s vahov ,sice som uz schudla 12 kg ale bojim sa aby som nenabrala naspet, preto hladam iba recepty bez muky-na zaklade toho som schudla ,vyhodila vsetko mucne ,pecivo chlieb, minimum sladkeho a pravidelne 5 x denne jest a samozrejme pit.Sory ze sa o tom rozpisujem ale viem, ze asi kazdy kto hlada taketo recepty tak bojuje s vahov.Takze vyskusajte funguje to a ja zajtrra vyskusam kolacik
aleana
Pri kokose nie je uvedená gramáž... mám to chápať tak,že kokosu tiež 150-200 g ako maku, alebo mak + kokos majú spolu vážiť 200 g?
silvia68
no dnes som ho robila až dvakrát. Veľmi mi chutil, ovsených vločiek som dala len polovičné množstvo, kokosu len od oka a bol výborný. večer som piekla druhú dávku, aby mi ostalo aj na týždeň a to som už všetko dávala len od oka, ako mi pasovalo. To je presne to čo som hľadala, mak bez mletia, žiadny cukor, samé dobré veci.
zuzkacho
Tak aj mne sa konečne podarilo upiecť tento vynikajúci koláčik, všetko od oka....hlavne bez múky a cukru úžasný....zmizol ani neviem ako. ďakujem za skvelý recept
byfe313
je vynikajuci..dnes ho pecieme s dcerou asi uz siesty krat :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia