Foto: habakukurica
Neviem robiť piškóty, ani kysnuté cesto a preto si celý čas myslím, že neviem piecť..poslednú šancu som dala môjmu výmyslu a vyšlo to Zobraziť celý popis Neviem robiť piškóty, ani kysnuté cesto a preto si celý čas myslím, že neviem piecť..poslednú šancu som dala môjmu výmyslu a vyšlo to :) zistila som, že piecť viem ale bez múky a cukru :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvy na tenkom. Pridáme asi za hrsť alebo aj dve hrozienok, 4 žĺtka, mak, vločky, strúhaný kokos, na kolieska nakrájaný banán, kypriaci prášok a med. Všetko spolu poriadne zmiešame.
- 2
Medzi tým si zo 4 bielok urobíme sneh a ten následne vmiešame ku ostatnej mase. Hmota by mala byť taká redšia, ak nie je pridáme ešte vajíčko.
- 3
Takéto cesto vylejeme do pekáča vystlaného pečiacim papierom a pečieme pri 200º asi 20-35 min. Či je koláč upečený zistíme tak, že do stredu pichneme špáratkom a keď zostane čisté máme hotovo. Koláčik je mäkkučký a ľahučký a hlavne megašťavnatý.
- 4
Necháme ho vychladnúť a servírujeme buď samotný alebo ja ho robím s tvarohovou pokrývkou (mäkký tvaroh + 1pl medu + trochu perníkového korenia) alebo poduseným nastrúhaným jablkom so zázvorom a škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to zloženie zaujímavé, ale nemusí byť všetko rovnaké.
Je to zloženie zaujímavé, ale nemusí byť všetko rovnaké.
@luss44 tiež ho máš parádny