35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.
- 2
Príprava plnky: žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme jablká, orechy alebo pomletý mak, vanilkový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta.
- 4
Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 – 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu