Martinské rezy

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
4 PL
4 ks
200 g
5-6 ks
150 g
150 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.

  2. 2

    Príprava plnky: žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme jablká, orechy alebo pomletý mak, vanilkový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta.

  4. 4

    Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 – 40 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: